Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

В Париж на 3 повних дні

"Чи варто їхати в цей тур? На мою думку варто."

Відгук туриста Аккорд тур Alexx (КИЇВ) на тур
ще
49
фото
Поїздка: 11 серпня 2024
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону -
Голосов 0 «
Всі лідери  |  Придбати звіт

Відгук на тур Французький Каприз   4 дні в Парижі + Нормандія, долина Луари, Мон-Сен-Мішель!

Завжди перед купівлею туру читаю відгуки. І тому хочу поділитися своїми враженнями від туру.

Виїзд в тур по графіку мав відбутися о 9.30. Виїхали трохи пізніше через деяких туристів. З дотриманням графіку туристами були проблеми впродовж всього туру. Не критичні, але помітні. Вже в автобусі ми дізналися, що будемо проходити піший кордон. Тобто нас довезли до кордону на одному автобусі, ми взяли речі з собою і пішли пішки проходити кордон. Кордони, через людський наплив ми пройшли за 5 годин. Це час з автобусу до автобусу. Не дуже зручно, але нам повідомили, що на кордоні черга з автобусів велика. Тобто будьте готові до того, що вам доведеться стояти деякий час на відкритому просторі. Після проходження кордону наш зручний автобус вже чекав на нас. Автобус з кондиціонером та з можливістю зарядити телефони. Два роз'єми на 4 крісла. Водії були ввічливі, допомагали з багажем.

Через довге проходження кордону, до Вроцлава ми не потрапили. Одразу поїхали на поселення в готель Адмірал в Легніці в Польщі. Номери та сніданки гарні. Ще деякі з нас встигли зранку сходити в місцевий парк. І хоча фонтани, ще не працювали, там було гарно. Раджу сходити. Потім ми виїхали до Вюрцбургу. У Вюрцбургу у нас була екскурсія трохи більше години. Гарний парк біля Вюрцбургської резиденції. Також там ми побачили церкву єпископа. Одразу після закінчення екскурсії у тих хто не брав додаткової екскурсії був вільний час. Інші, і в тому числі я, поїхали до Ротенбургу на Таубері. Особисто мені не вистачило хоча б 15хв вільного часу у Вюрцбургу, щоб спробувати місцеве вино. А дуже хотілося. Від мене побажання для наступних турів включити таку можливість. Ротенбург казковий. Екскурсію раджу брати. Сніжок з молочним шоколадом спробувала. Смачний. В магазин і музей Різдва ви не потрапите, бо вони зачиняються о 18 та 17 годині відповідно. Але і вітрин буде досить, щоб відчути цю атмосферу. Після екскурсії у нас був вільний час. Спробували місцеву кухню, сосиски, рульку. І рулька і пиво посереднє. Потім поїхали на ночівлю в готель Excelsior в Людвіґсгафені на Рейні. Там ми ночували двічі. Коли їхали в Париж та на зворотньому шляху. Номерний фонд гірший. Був трохи зламаний душ. Проте було чисто. Коли ми спустилися на сніданок, то були в шоці. Наші люди розхапали все. Не було нічого. Через 5-10 хвилин працівники кухні піднесли їжу. Проте, асортимент був не такий який був на початку, про що ми дізналися пізніше. Все це через окремих наших людей, які не просто снідали, але й брали з собою, хоча усіх попереджали, щоб так не робили. А ми ще хочемо в Європу: (

І ось нарешті Париж! Приїхали десь о 17 годині. І одразу пішли на екскурсії "Магія Парижа" та "Магічне серце Парижа". Проводили 2 різні екскурсоводи. Перша російськомовна. Подача цікава, але 10хв простояти ззаду собору, а потім навіть не зупинитися біля центрального входу. Ну таке. Пройшли буквально пару вулиць і звернули до Лувру де на нас чекала інший екскурсовод. Україномовна, також були нюанси, але екскурсія була краща за попередню. Потім у тих хто не брав додаткову екскурсію, був вільний час, а ми поїхали на метро до Тріумфальної арки, де в нас почалась автобусна екскурсія ""Вогні нічного Парижа". Ми проїхали по Єлісейським полям, заїхали в район Ла Дефанс (парижський Манхеттен), де випили шампанського та поїхали до площі Трокаредо, яка була закрита через Олімпійські ігри. Тому ми пішли до проспекту Камоан, звідки спостерігали за мерехтінням Ефелевої башти. Екскурсія десь на 4 з 5. Самостійно походити по Єлісейським полям та біля Ефелевої башти ви зможете, а ось до Ла Дефанс навряд поїдете. А там зовсім інший Париж. Чи брати екскурсію? На мою думку, скоріше так ніж ні. Але вирішувати вам. Після цього поїхали на поселення до готелю Kyriad Le Bourget де і ночували 3 дні. Готель гарний в 15хв ходьби до станції електрички Le Bourget (будете купувати квиток назад в автоматі частка Le в правому верхньому боці), яка за 6 євро довезе Вас до центру Парижа. Як на мене, номери трохи замалі, але чисті та нові. Сніданки нормальні як для французів (круасан, багет, масло, джем, шматок сиру та шинки, сухі сніданки, сік, молоко, кава чи чай). Мені ж не вистачило овочів. Проте голодною точно не була:)

На 2 та 3 день у нас був вибір чи самостійно гуляти Парижем чи брати додаткові екскурсії. Ті хто поїхав до Нормандії у 2 день були задоволені. Проте хотіли б більше часу біля Етрети. Бо 40хв замало. Хочу до Нормандії, проте на довший термін, та і в Парижі вперше, тому у мене була самостійна програма на ці 2 дні. На 3 день була можливість відвідати чи Діснейленд чи Лувр та Монмарт. Поїздка до Діснейленду тривала з 9 ранку до 9 вечора, тим хто відвідав - сподобалося. Щодо Лувру не цікавилася, але якщо б я не брала квитки заздалегідь самостійно, то відвідала б. В черзі простояла 40хв, а групи проходять без черг. Слід зазначити, що екскурсія з екскурсоводом триває 1.30 години.

На 4 день зранку у нас була екскурсія до Фрагонару, яка тривала хвилин 10-15, потім нам давали "понюхати" парфуми та можливість їх придбати. Не раджу купувати парфуми, 15мм флакон, який я придбала за 28 євро, зламався при першому відкритті. Хочете викинути гроші на вітер, тоді купуйте. Після Фрагонару був чи вільний час в Парижі, чи можливість відвідати Версальський палац без садів. Версальський палац прекрасний, і на відвідання його було виділено десь 2 години. Хто відвідав - були задоволені. Я ж відвідала його самостійно у 3 день, бо дуже хотіла побачити сади з фонтанами, малий та великий Тріанон, а також село королеви. Це щось неймовірне. Провела в тих локаціях цілий день:) хоча й не збиралася. Після Версалю та вільного часу була екскурсія кварталом Маре, що була включена у вартість туру. Я на неї не встигла через Люксембурзький сад. Його атмосфера розслабленості мене настільки захопила, що поспішати не було ніякого бажання:)

Виїзд з Парижу був о 17 годині, тобто ми провели в Парижі 3 провести дні. Слід зазначити, що такі локації як Марсове поле, Трокадеро та площа Згоди були перекриті через Олімпійські ігри, проте Париж був напрочуд чистим (не було сміття та безхатьків), надійним (багато поліції), та доброзичливим.

З ранку, після виселення з готелю на території Німеччини, ми поїхали на додаткову екскурсію в Гайдельберг. Хто не взяв екскурсію гуляв містом самостійно. Потім був переїзд в 300 км та додаткова екскурсія Нюрнбергом. Інших туристів висадили на околиці біля торгівельного центру. Нюрнберг гарний, екскурсія погана. Екскурсовод навіть не довела до мостів. Не кажучи вже про інші найвидатніші пам'ятки архітектури. Добре що був вільний час, і можна було їх самостійно подивитися. Але треба було обирати або пам'ятки або вечеря в кафе. За той час, що був відведений на екскурсію можна було побачити набагато більше, а не стояти на площі ринок 15хв. Після Нюрнберга ми поїхали на ночівлю в готель Abito в Празі. Найкращий готель і найкращі сніданки за всю подорож.

В останній день у нас були 2 екскурсії в Празі. Одна включена у вартість туру, інша також була у вартості як заміна Вроцлава, до якого ми не встигли потрапити, а також 45 хвилин вільного часу, щоб скуштувати трдельник та купити сувеніри. Найкращий екскурсовод та найкращі екскурсії були саме в Празі. Потім був шлях додому. Обидва піші кордони ми пройшли за 18хв. Мій рекорд!

Звичайно дорога трохи складна, довгі переїзди, але воно того варте. Втома пройшла, а враження залишаться на все життя. Рекомендую!
Реклама
Відгуки про інші тури