Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Релакс по-італійські

"Італія, палка чарівна жінка!"

Відгук туриста Аккорд тур Світлана Жовтоніжко  (Кропивницький) на тур
ще
18
фото
Поїздка: 04 серпня 2024
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону -
Голосов 0 « Проголосовать
Всі лідери  |  Придбати звіт

Відгук на тур «Релакс» по-італійськи: Амальфітанське узбережжя + Рим, Флоренція і Венеція!

Якщо отримувати враження, то тільки у подорожах і тільки з найріднішими.

Подорож - для мене найкращий засіб перезавантажитись та впитати в себе енергію цікавих міст.

Грац - невідоме як для туриста місто, зустрів нас як вишукана в літах Фрау. Місто повне спокою, тиші, енергії покою, як старовинне вишукане вино, яке ти п'єш, смакуєш та не можеш напитися. Хочу повернутися сюди ще, щоб насолодитися цим спокоєм.

Oh, Roma, amore mio! Рим, Величний Рим, велич у всьому, з кожної старовинної забудови віє надмінним поглядом імператорів, уявляєш гладіаторів на аренв та Богів у Пантеоні. Рим, як справжній імператор, всім показує хто тут головний і де зберігається вся велич Римської імперії. Тут знойно, тут жарко, тут поєднання старовинної і більш сучасної історії, тут багато туристів, які хочуть ковтати цієї величі, але він того вартий, старий величний Rome!

Ітого, Рим варто побачити хочаб один раз! Ні, одного разу буде мало, бо стільки історичних цікавинок в одному місті, що хочеться зупинитися, як вся ця велич, завмерти на століття, подумати про вічне, а повз тебе будуть проминати хвилини, дні, роки. Рим варто відвідати, щоб дізнатися легенду про вовчицю, який християнський собор найбільший у світі, де живуть кошкі в Римі, і хто така Mamacita, і який Ватикан зсередини, і що то таке Секстинська капела та конклав. Рим варто відвідати взимку, краще в грудні, січні, або навесні, коли ще туристів не багато, і погода більш благосклонна. І якщо ти вже в Римі, то обов'язково відвідати Ватикан, витратити на нього день чи два, якщо ти поціновувач стародавнього мистецтва або просто допитливий мандрівник. Рим краще відвідати в наступному році, коли буде Ювілейний рік в Рома, і відчиняються святі ворота всіх чотирьох папських базілік. (Гугл в поміч).

Італія, така жгуча жінка, з неповторним характером, і одна з родзинок її Вілла Кардинала Д'Есте. Якщо в Римі ти відчуваєш велич віків, то тут панує спокій та прохолода, бо на віллі близько 500 фонтанів! Вілла збудована була у 16 сторіччі, уявляєте, як у 16 сторіччі змогли спроектувати таке диво гідротехніки? Я - ні) В фонтан "Орган" вбудована система органних труб і може звучати музика! Вілла так і манить, іди до мене, відпочинь від спекотного Roma, залишся на моїх стежках та послухай музику моїх фонтанів, насолодись тишею, вдихни моє повітря.

Один раз в житті варто побачити це диво - Пізанську башню, яка стоїть з 12 сторіччя. З 1990 року через побоювання, що будь-якої миті може статися обвал вежі масою 14 500 тонн, до неї перестали пускати туристів. Цілих 10 років шла підготовка до укріплення фундаменту вежі, 17 мирових консиліумов, 70 тон ґрунту вирили з-під вежі, 600 тон баласту-противаги та троси, які тримали вежу, щоб під час операції вона не впала. Вежа, споруда, в якій найбільше датчиків у світі, але після останньої операції по спасінню вежі дали гарантії на 200 років. Сама вежа занадто приваблює туристів, як на мій погляд Пізанський баптистерій (хрестильня) та сам Собор не менш привабливі та неперевершені.

І на останок, Венеція, моє натхнення, мій подих свіжого повітря серед палких дротиків Італії, місто сотні каналів, місто історії, романтики, місто з мощами, храмами та найголовніше каналами та гондолами, місто в яке я хочу повертатися знову і знову! У Венеції ти вдихаєх її дух, такий палкий, такий романтичний, який так і шепоче мені: "Ti amo! "

Хочу ще!
Реклама
Відгуки про інші тури