Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Здійснення моєї норвезької мрії

"Багато років я мріяла поїхати в Норвегію: побачити ці фантастичні фіорди та безкінечні водоспади в поєднанні з маленькими червоними та білими хатинками. І ось влітку моя мрія втілилась в життя завдяки компанії Аккорд-тур."

Відгук туриста Аккорд тур Angel2001 (Дніпро) на тур
ще
19
фото
Поїздка: 27 липня 2024
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону -
Голосов 0 « Проголосовать
Всі лідери  |  Придбати звіт

Відгук на тур Серце Півночі - фіорди 3 фіорди, 3 столиці  Льодовик Нігардсбрін, Язик Троля і Берген 

Тур поєднав в собі чудову природу та цікаві міста.

Далі розповім більш детально про тонкощі маршруту та що я б порадила туристам, які хочуть поїхати саме цим туром.

По-перше, треба взяти різноманітний одяг, бо Норвегія відома своєю мінливою погодою. Нам дуже пощастило, бо дощ йшов дуже рідко, але з собою завжди краще носити парасольку чи дощовик/плащ.

По-друге, стосовно грошей краще все перекинути на карту (крім грошей, які ви виділяєте на екскурсії: це все беріть готівкою у євро!!!), я користувалась Моно, бо там був більш-менш нормальний курс. Валюта в усіх країнах різна і часу міняти євро в кожній країні на ту чи іншу валюту - не буде, тому зручніше відразу все закинути на карту, тим більше в усіх місцях, де ми були, можна розраховуватися карткою (нового формату, тобто безконтактно).

Третя порада, взяти з собою їжу, бо переїзди бували тривалі, особливо Норвегією через серпантини, гірські дороги, ремонти тунелів. Зупинки у турі звичайно були, але ціни, як відомо у скандинавських країнах вище за наші, тому щоб не витрачати багато коштів на їжу, можна взяти з собою невелику кількість запасів (але так, щоб це було куди складати, звісно).

Четверта порада, це вже я вам кажу як лікар, візьміть невелику кількість найнеобхідніших ліків, особливо тут актуальними будуть ліки проти застуди.

Далі розповім про маршрут. Зі Львова ми поїхали на пішохідну границю (Шегині) з Польщею, проходили ми її десь 1,5-2 години, не більше, обов’язково ознайомтеся наперед з тим, що можна провозити, а що ні, бо може статися так, що продукти, які ви взяли з собою не можна перевозити.

1-2 день

В Польщі на початку туру ми були у двох містах: Варшава та Гданськ. У Варшаві хочу зазначити цікаву крамницю з антикваріатом (Lapidarium Jacek Kiliński).

У Гданську рекомендую купити бурштинові прикраси, після екскурсії нас повели в крамницю, де розповіли як відрізняти бурштин від підробки, там також видавали сертифікат на дійсність.

Далі ніч на поромі, дуже цікавий досвід, ми дивилися на захід сонця над Балтійським морем…

3-4 день

Прибули в порт Карлскруни, потім відправились до Гетеборга. Цікаве шведське місто, можна сходити на центральний ринок та купити смачні булочки з корицею чи бутерброд з креветками. Також рекомендую купити шоколадки Marabou.

Наступний день вже у Норвегії, ми взяли 3 екскурсії: панорамний майданчик Стегастейн, Фломська залізниця та круїз на кораблику Согнефіорд (найбільший фіорд в Норвегії). Ці екскурсії під різними кутами дають можливість ознайомитися з цим фантастичним фіордом та доповнюють одна одну. З панорамного майданчика Стегастейн відкривається неймовірний пейзаж на цей фіорд.

5-6 день

В ці дні мала бути екскурсія на Язик троля, але не було набору групи через те, що це не дуже простий похід та основна проблема в тому, що необхідно виїжджати о 3-4 годині, щоб туди добратися. Майданчика на Стегастейні цілком достатньо, щоб подивитися та насолодитися Согнефіордом. Таким чином, ми поїхали в місто Берген.

Там є можливість купити мʼясо кита, спробувати морепродукти на рибному ринку та пройтися дуже гарними вуличками.

В цей же день в нас була неймовірна екскурсія водоспадами на Хардангерфіорді. Всім дуже рекомендую туди поїхати, переїзди були тривалі, але це все перекривається фантастичними видами, величезними та цікавими водоспадами. Те, що дійсно захоплює дух.

Наступний день здивував не менше, бо в нас було можливість відвідати льодовик Нігардсбрін. На мою думку, це місце треба відвідати кожному хоча б раз у житті, бо це місце сили, де відчувається вся велич природи. Обов’язково, візьміть теплі речі, адже біля льодовика сильний вітер.

7-8 день

Сьомий день - Осло, місто нове та прогресивне, я відвідала бібліотеку та оперний театр, нестандартний парк Вігеланда.

Далі нас чекало місто Копенгаген, проїхали архітектурним дивом - Ересунським мостом, потім мали екскурсію замками Фредеріксборг та Кронборг. Я була і до цього в замках у Європі, але замок Фредеріксборг дуже приємно здивував, тому вважаю, що необхідно обов’язково його відвідати.

9-10 день

Наступний день - знов Копенгаген, екскурсія на автобусі, подивились на Русалоньку, пройшлись набережною Копенгагена, відправилися до королівської резиденції Амалієнборг та мали змогу побачити зміну королівської гвардії.

А далі… невеличка переправа на пором, лише 2 години і

та ми в німецькому місті - Росток, прямуємо до Польщі. Там нас чекає ще одна екскурсія.

На жаль, подорож закінчилася, але враження від неї незабутні…

Хочу подякувати нашого гіда Владу за чіткість організації та рекомендації щодо екскурсій, відмітити бездоганну роботу водіїв, бо дорога складна, особливо гірські серпантини Норвегії, а також компанію Аккорд-тур за те, що втілюєте норвезьку мрію багатьох людей! ️

Реклама
Відгуки про інші тури