Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Тур в Іспанію

"Неймовірні краєвиди, тепле море, гарні міста..."

Відгук туриста Аккорд тур Татьяна  (Чернівці) на тур
ще
31
фото
Поїздка: 14 липня 2024
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Липень 2024
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Літня відпустка під іспанськими вітрилами Відпочинок на морі

На початку квітня забронювали тур до Іспанії на 13 липня " Пристрасть по - іспанськи.. " через менеджера Романа. Коли в травні з'явилася послуга безкоштовного вибору місця, нам з донькою відмовили вибрати місця безкоштовно, так як це тільки для нових замовлень. Виходить, що заздалегідь забронювавши, можна було опинитися в кінці автобуса (читала відгук про таке). За тиждень до туру нам повідомили, що він не відбудеться цього дня, а ось 14 липня - буде. Але потрібно доплатити 100 євро за двох або обрати інший тур з меншою доплатою. Це що за новина?! Раніше, якщо тур переносили на іншу дату через те, що він не набрався, доплачувати не потрібно було! Це наша 5 поїздка з Акордом, і таке вперше! Добре. Погодились, доплатити. Куплені білети здали, нові купили, забронювали новий готель у Львові... За три дні, коли я сплатила все, повідомили, що і цього туру не буде. А до Іспанії буде тільки "Літня відпустка під іспанськими вітрилами". Уявіть який був відчай! До речі, інформація про вільні місця в автобусі на сайті не актуальна! Показує, що зайнято 30 місць, а на справді 8-10. Оскільки дуже хотілося побачити Іспанію, погодились на цей тур, хоча в багатьох містах по туру вже були.

Наш рейс 331 з гідом Надією Ковбаснюк, водіями Назаром та Володимиром і веселою компанією з понад 50 туристами вирушив зі Львова вчасно. Але перетин кордону зайняв 17 годин! Це просто жах! Справа кладовище, вздовж дороги сміття, туалет біля першого автобуса або кущі... Це ще той квест... Зрозуміло, що в Краків ми не потрапили, все по часу пішло шкереберть, і у нас був нічний переїзд до готелю в Чехію. Як В 7 годині ранку ми туди доїхали, нам дали 2 години поснідати та прийняти душ. Далі вирушили до Зальцбурга. Ті, хто записався на Гальштат (ми були там раніше, дуже раджу!), поїхали з іншою групою. Наш автобус встав на відстій. Всі решта туристів, хто не поїхав, у т. ч. і ми, гуляли по Зальцбургу. Ввечері була оглядова екскурсія зі всією групою вже по вечірньому місту. Екскурсовод Юлія коротко (т. я. обмежена в часі) показала і розповіла про видатні місця цього неймовірного міста. Далі був переїзд в готель на кордоні зі Швейцарією (гарний готель зі смачним сніданком). Зранку ще мали трохи часу погуляти по гарному австрійському містечку (Дорнбірн).

Далі вирушили до неймовірної Швейцарії. Спочатку екскурсія на Рейнський водоспад. Я була раніше. Дуже раджу! Тих, хто не брав екскурсію, завезли в торгівельний центр, де можна було за привабливими цінами придбати швейцарські сири та інше. Ціни нижче, ніж в Цюріху. (До речі, сири довезла, не зважаючи на спеку і відсутність холодильників в деяких готелях!). Потім оглядова екскурсія по Цюріху. Я була там 2 роки тому восени, коли йшов дощ, і це місто не сподобалось мені тоді. Зараз, в сонячну погоду, Цюріх, річка та озеро заграли іншими барвами. В Люцерн екскурсія чомусь не набралася, тому після вільного часу був переїзд в готель у Франції (Hotel Kyriad Chambery) - з міні - кухнею та відмінним сніданком як для Франції.

Наступного дня був переїзд до чарівної Іспанії. По дорозі відбулась екскурсія в Авіньйоні. Вона була зайвою і не дуже цікавою. На курорт прибули тільки близько 21 години вечора. А могли на 3 години раніше. Заселили нас в чудовий готель Cleopatra Spa в Льорет - де - Марі. До моря хвилин 7-10, є басейн. В кожному номері є все необхідне (в т. ч. холодильник і фен), ванна - джакузі, балкон. Не було тільки чайника. Сніданки та вечері різноманітні, з морепродуктами, фруктами, десертами. Єдиний мінус - на вечерю усі напої (у т. ч. і вода) за додаткову плату. Після заселення і смачної вечері пішли купатися під світлом місяця та ліхтарів у теплому морі.

Зранку, після сніданку, попливли на кораблі в Тосса - де - Мар. Екскурсія сподобалася і місто також, було 3 години вільного часу на пляжі (з 13 до 16 год.) Але краще б вона була після обіду, тому що всі згоріли під палючим іспанським сонцем: і хто наносив крем, і хто не наносив. Після повернення в Льорет ще був час покупатися, а потім була оглядова екскурсія по містечку і вечеря.

Далі день - у Барселоні. Це велике і гарне місто, яке необхідно оглядати декілька днів. Оглядова екскурсія на автобусі була не дуже. Зупинялися в порту з яхтами (нічого особливого) та на горі Монтжуік з панорамним видом на місто та площу Іспанії (гарно!). Далі нас висадили з автобуса біля головної Арки, яка була перекрита у зв'язку з проведенням фестивалю, і не було змоги прогулятися до неї вздовж пальм. Вільного часу 2 години. За цей час ми побігли за 30 хвилин до Храму Святого Сімейства, оглянули його, поїли, і назад побігли. На жаль екскурсії Гауді та його творіння, Готичний квартал та Вечірня Барселона не відбулися через незрозумілі нам обставини (бажаючих було достатньо). Хоча б одна з них могла відбутися, час дозволяв. А далі був захоплюючий підйом автобусом по серпантинах на гору Монтсеррат. Екскурсія дуже сподобалась і екскурсовод також. Після повернення в готель, повечеряли і знову купалися в променях місяця.

В останній день в Іспанії зранку поїхали в Жирону - чарівне середньовічне містечко зі своєю архітектурою та історією. Хто не поїхав, мав змогу ще купатися і засмагати. Шкода, що не було екскурсії в музей Сальвадора Далі, хоча бажаючі були. О 15 годині виїхали у Францію в готель під Марселем, район аеропорту. Вночі було чутно всі літаки. При виїзді з Льорета відвідали іспанську бодегу, де мали змогу продегустувати безліч спиртних напоїв, сири, ковбаси, солодощі та придбати їх.

На наступний день повинні були бути Ніцца та Монако, але через проходження там Туру де Франс та неможливість проїзду, Ніццу замінили на Канни (у вартості), а Монако - на Антіб + Сен-Поль-де - Ванс. Про це нас Надія попередила заздалегідь. Перед Каннами замість фабрики Фрагонар була фабрика Galimard, де мали змогу придбати парфуми. В Каннах, хто не поїхав на платну екскурсію, як ми, гуляли та купалися в морі. Хто ще не був у Ніцці та Монако обов'язково раджу. Ніцца відрізняється від Канн, мені вона більше сподобалася (була раніше). Тільки пляж галька, а в Каннах - пісок. Потім був переїзд в Італію дорогою з неймовірними краєвидами і ночівля під Міланом. Готель нормальний, але сніданок дуже скромний.

9-й передостанній день - Мілан (все сподобалося, хочу повернутися) та озеро Комо (дуже гарно, але до вілл далеко. Проте можна відпочити на березі, дивлячись на таку красу). Далі довгий переїзд до Словенії, в готель в центрі Марібора. Номера непогані, нам дістався з кухнею. Але ліфт не працював, і довелося тягнути валізи і на 4, і на 5 поверхи. Сніданок поганий.

Зранку, поки автобус був ще на відстої, самостійно гуляли по місту (симпатичне). Далі довгий переїзд до кордону (десь 900 км). Кордон пройшли за 2 години. На вокзал приїхали близько 4 ранку. Напевне потрібно додати ще 1 день, або зробити нічний переїзд, бо до 23 години не реально повернутися.

Від туру залишились тільки позитивні враження, не рахуючи бронювання туру і перетин українсько - польського кордону. Автобус досить зручний і чистий, є розетки, справний кондиціонер. Водії майстерно і безпечно виконували свою роботу, спокійно. А під час подорожі були і зливи з грозами, і серпантини, і польові об'їздні дороги... Завжди допомагали з валізами, були ввічливі і тихі, постійно гарно одягнені. Зупинки робилися кожні 3 - 3.5 години тільки у безкоштовні туалети на заправках. Також під час зупинок можна було купити поїсти, попити чи просто сувенір. А це дуже важливо, особливо в останній день.

Ну і, звичайно, подорож не була б такою прекрасною, якби не супроводжуючий гід - Надія Ковбаснюк. Вона завжди була на зв'язку, рахувала нас, повідомляла про зміни, під час довгих переїздів розповідала про країни, які проїхали, включала фільми і музику, налаштовуючи на зустріч з певною країною. Усім щиро дякую!

Не знаю чи звернусь ще до Аккорда, так як бронювання забрало багато нервів і втрату коштів.

Інші відгуки Татьяна

Календарь 11.12.2021 - відгук на тур Турецький вікенд...
Голосов 2
Реклама
Відгуки про інші тури