Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Релакс по-італійський від 26 червня 2024 року перетворившийся на напряг

"Не лінуйтесь читати відгуки ДО поїздок. Жахливий технічний стан автобуса всі 10 днів псував нам мандрівку"

Відгук туриста Аккорд тур Lana (КИЇВ) на тур
Поїздка: 26 червня 2024
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону -
Голосов 0 « Проголосовать
Всі лідери  |  Придбати звіт

Відгук на тур «Релакс» по-італійськи: Амальфітанське узбережжя + Рим, Флоренція і Венеція!

Одразу скажу, що це моя друга подорож з Аккордом, і звернулась я по них саме тому, що до першої подорожі нарікань не було взагалі. 5 днів 5 міст, все як по нотах. Саме тому я вирішила ризикнути і поїхати в 10-денну подорож, тим більш 4 ночі на морі.

В тур відправились 26.06 від залічничного вокзалу Львова. Оголосили правила: туалет в автобусі не працює, робитимуть санітарні зупинки кожні 3.5-4 години. Розеток немає, єдина можливість підзарядитися - біля водіїв. До речі, водіїв нам ніхто не представив ані на початку подорожі, ані в кінці.

Берить з собою павербанки або уточнюйте у агента ВСІ НЮАНСИ подорожі. Наприклад, чи гарантовано працюватиме кондиціонер.

Кордон пройшли швидко, враховуючі наші часи. Але до Кракова колихалися дуже повільно, і на саме місто залишились 2 години. По дорозі до Кракова зрозуміли, що кондиціонер в автобусі не працює від слова "зовсім". Почалися скарги та прохання вирішити проблему кондиціонера.

В Кракові частину туристів за трансфер в 10 євро (спойлер - взяти таксі на двох значно дешевше) з людини підвезли до центру міста, решту висадили гуляти по торговому центру. Через цей трансфер у тих, хто гуляв по ТЦ, вільного часу було ще менше. Але була можливість сходити в нормальний туалет, закупити продукти в дорогу.

Готуйтеся постійно шукати, що купити на перекуси, бо по дорозі зупинки дуже і дуже короткі (15 хвилин на 45 людей), і ви постійно стоятимите перед вибором - вам в туалет чи за перекусом?

Потім переїзд в першій з готелей на території Чехії. Hotel Milotel, Оломоуц. Найжахливіший отель евер. Плями на ковролині, сморід від паління попри таблички про не палити.. Приїхали дуже пізно. Ліфт один. Поки відстояли чергу на нього, поки піднялися, поки вклалися.. О першій ночі туристи ще перепитували пароль від вай фаю в чатику.

Так пройшов 1 з 10 днів подорожі Релаксу.

День 2. Зранку скудний сніданок. Враховуйте, якщо ви приходите не на час початку сніданку, великий шанс, що вам не залишиться сосисок, омлету і чогось більш-менш поживного. Будете видумувати собі бутерброди з того що є.

Виїзд до Австрії, а саме в Грац.

Попали в зливу. Але дорога красивезна. Природа за вікном трохи відволікала від того, що дихати через зламаний кондиціонер нема чим. І думок про те, як в таку спеку діставатися до Риму.

На Грац в нас було менше 2 годин разом з оглядовою екскурсію, пошуками туалетів та супермаркетів. Поїсти в кафе не вдалося через нестачу часу. Місто маленьке та, напевно, гарне. Розгледіти ще заважав дощ.

Довгий переїзд до готелю на території Італії - La Bulesca, Rubano

Тут сніданки були не шведський стіл. Подавалися на порційних тарілках: по парі шматочків сиру, шинки, салями, стаканчик йогурту, 2 кружечки огірка, джем, бісквіт, круассан в фользі, розчинна кава. Хліб - нарізані рогаліки и які стояли по столу.

До речі, кава розчинна була по всіх готелях. І чим далі по Італії, тим скудніші були і сніданки (голодними не залишитесь, але і насолодитися не вийде), і велкам штуки типу банального мила, якого в основному готелі не було взагалі.

День третій. Виїзд до Риму. Дооооовгенький переїзд. Ми їхали 9 + годин. З непрацюючим кондиціонером, нагадую. Тому, якщо вам ну дуже кортить побачити Італію, обирайте хоча б не літній сезон. В якійсь момент вся група почала писати та скаржитися своїм агентам і на умови в автобусі, і на нульову реакцію від супроводжуючої. Тому нас вирішили охолодити. А саме - роздати по 0.5 пляшечкам питної води. В два заходи. Це ще й трошки забрало в нас час, бо воду купити, то треба теж чергу відстояти.

Через довгий шлях, бажаючи не потрапили до Ватікану, бо Ватікан пускає до 18.00. А ще, майте на увазі, що там є дрес код. Такий саме дрес код є в Соборі в Пізі. Одяг має прикривати коліна, плечі не мають бути оголені.  

Оглядова знов була дуже швидка і "по туалетах" (я вас тут почекаю, а ви групками по 4-5 людей заходіть в це кафе, і йдіть до туалету), бо не було санітарної зупинки. Нас довезли автобусом до кінцевої станції метро, і далі ми добиралися на зустріч з екскурсоводом на метро хвилин 40.

Плюсом було то, що ми приїхали, коли спека вже спадала. Подивилися вечірній Рим у вогнях. Трохи встигли глянути історичні міста. Трохи спланувати, що хочемо роздивитися на наступний день.

Переїзд до готелю.

По ітогу 3 днів можу сказати, що цей відрізок максимально не продуманий. Просто на виживання.

Група різновікова, дуже важко висидіти в автобусі 9 годин.  

День 4 та період більш-менш спокійних днів без довжилезних переїздів та х красивезними італійськими містечками.

Раджу подивитися Тіволі. В нас була супер позитивна екскурсовод Анна. Яка попри спеку, просто заряджала енергією та цікаво розповідала, починаючи з автобусу.

Також раджу Божественну Рівєру - екскурсія по трьох чарівних маленьких містечках з екскурсоводом Віорікою. Важко сказати, яке з містечок найкрасивіше та найгарніше.

Настрій псував тільки ігнор з кондиціонером. Питала за заміну автобуса - неможливо.

На Пізу часу теж було обмаль. Екскурсовод спізнилася на зустріч у Флоренції десь хвилин на 15. Потім з запізненням прибула до Пізи наша електричка. Ітого екскурсія була ну максимум хвилин 20. З розрахунком на те, щоб встигнути поїсти, відвідати туалет, оглянути хоч щось та придбати сувеніри (в Пізі вони найдешевші). Також не розраховуйте піднятися на вежу. Не вистачить часу. Вхід в вежу коштує 20 євро окремо від того, що ви сплатите за екскурсію. І речі потрібно буде залишити секьюріті внизу. За Собор написала вище - дрес код.

Всюди величезні черги. Тому, навіть для самостійних подорожей, намагайтеся придбати вхідні квиточки онлайн, де є така можливість.

Окремо хочу написати за аудіогід, який у вартості туру. Шановні подорожуючі, берить власні проводні навушники (air pods не підійдуть). І враховуйте поганенький мікрофон, який Аккорд-тур дає гідам.

Всі екскурсії доводилося майже бігти за екскурсоводами, щоб щось чути. Бо товсті стіни, відстань створювали поміхи. І чутно було або уривками, або не чутно, якщо ви більше ніж на 2 метра. Проблема була вирішета тільки в Венеції, де на екскурсію Гранд каналом екскурсовод підключила свій мікрофон. І там було вже чутно все навіть на двох корабликах.

Не буду розписувати все по днях. Суть описала.

Враження від Італії переважили весь негатив та дискомфорт створений туроператором. Величний Рим, мереживна Флоренція, казковий Капрі, теплюще прозоре море, неймовірна Венеція, маленькі містечка і це все в супроводі гідів, які дійсно люблять свою справу!

Також додам, що Аккорд-тур намагалися загладити провину, запросивши всю групу на дегустацію гуляшу в останньому місті подорожі.
Реклама
Відгуки про інші тури