Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Знайомство з Італією

"Враження та корисні поради. Цей тур не для тих, хто чекає на розмірені прогулянки та спокійний відпочинок. Якщо ви любите архітектуру, історію і хочете побачити більше міст Італії, тоді це для вас!"

Відгук туриста Аккорд тур Olga (Кременчук) на тур
ще
16
фото
Поїздка: 13 травня 2024
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону -
Голосов 0 «
Всі лідери  |  Придбати звіт

Відгук на тур Скажемо «чііііз» в Італії: 3 дні в Римі + Неаполь, Флоренція і Венеція

 Доброго дня всiм!

 Це моя друга подорож з Акорд-туром. Спочатку я планувала зовсім інший напрямок, але, на жаль, група не назбиралась, а відпустка вже була оформлена та квитки до Львова куплені.  Тож обрала з того, що запропонувала фірма на ці дні.  Італію я все одно хотіла відвідати і, здалося, що травень буде комфортно за погодою для прогулянок містами.

 Примітка: *якщо бронювати тур заздалегідь, то надається знижка, якщо тур відміняють за кілька днів до неї і береш на інший в ці ж дні - знижки вже немає і вибираєш з місць, які залишаються в автобусі.

 Автобус назбирався повний (понад 50 осіб). За відчуттями – це дуже велика група, яка потребує організаційно більше часу та зусиль у дорозі, складніше як гіду, екскурсоводам, так і самим туристам.  У салоні спереду було прохолодно, ззаду – спекотно.

*невеликий плед у дорозі може бути корисним, i якісь "рятівнички" при перших симптомах застуди, льодяники.  І не забувайте пауербанки (вони можуть стати в нагоді, навіть якщо в транспорті є розетки, як було у нас, особливо, якщо ви любите фотографувати).

Дорога - справа складна: на кордоні нам довелося простояти більше 6 годин, хоча перед нами було лише 4 автобуси, через що наступні кілька днів доводилося "наздоганяти". Справа випадку.

*саме час закупити воду для пиття в магазинчику на подорож,  поки не перетнули кордон

 Дуже-дуже сумним було те, що радіогіди у цьому турі були несправні і чути екскурсовода можна було лише перебуваючи поряд! Доводилося вибирати: фотографувати красу навколо чи вбирати в себе інформацію,  стоячи поряд.   

*перед цим туром дуже рекомендую ознайомитися хоч поверхово з ключовими пам'ятками та їхньою історією (якщо плануєте його заздалегідь), оскільки інформації багато й місцями є досить складною, хоч і цікавою.

Потрібно бути готовим до того, що тур буде активним і режим сну буде збитий! Я це розуміла і робила ставку на емоції, які отримаю, заплющуючи очі на ці незручності (заїжджали в готелі пізно, сніданки зазвичай рано).

Але великим мінусом вважаю, що не було можливості поряд з готелями забігти в магазинин (їх не було) і купити щось їстівне, оскільки сніданки в Італії складалися в основному зі швидких вуглеводів і напоїв (прихопіть Мезім)))). В Угорщині ж, порівняно з Італією, був бенкет шлунка))  Самі готелі були приємними, як і обслуговування в них.

*змінюючи вбрання для екскурсій і фото в різних містах, дуже знадобилася маленька дорожня праска з собою.

Враження від екскурсій у кожного були свої: комусь дуже сподобалася Венеція, комусь Рим, особисто мені запал у душу Неаполь своєю самобутністю. Знайомство з Італією почалося з цікавої екскурсії Трієстом, в який ми потрапили тільки ввечері (але його вогні - це щось), шкода, що не було часу погуляти. Приємні спокійні вулички Пізи, Помпеї, саду в Тіволі, угорського Егера... Шумний і динамічний Рим, Флоренція, Венеція...

*у Римі, якщо збиратиметеся геометкою біля станції метро Колізей, майте на увазі, що там два входи, які розташовані один над одним, як би ярусно. Перевірте, чи ви біля того входу))

*там же в метро на одній колії може ходити 2 поїзди, які просто чергуються (звертайте увагу на табло та напис на вагоні з назвою кінцевої станції) - деякі з нас знатно покаталися і я в тому числі)) це збір після вільного часу.

 *в Римі до вас будуть підходити і дуже активно пропонуватимуть купити сувеніри, які, за фактом, до Італії і стосунку не мають) запихаючи в руки, ніби даруючи, а потім випрошуючи гроші. У кого який заробіток... ))  майте на увазі

Харчування у цій поїздці вийшло як окрема вагома стаття витрат (це просто потрібно взяти до уваги), не стільки тому, що хотілося скуштувати національну кухню, скільки тому, що рідко була можливість заскочити до супермаркету або знайти кафе подалі від самих популярних туристичних точок.  Хоча по містах кафе дуже багато, просто потрібно знати, куди загорнути, щоб не витратити час, якого і так небагато.

Загалом тур дуже насичений, активний, інформативний (має бути з робочими радіогідами), не релакс-тур, час, який насиджуєш в автобусі, потім наздоганяєш спішно на вуличках міст, повних туристами, тому:

*беріть перевірене в носінні взуття.

*Сувенірка та будь-які корисності біля екскурсійних місць може бути в рази дорожче (наприклад, у Помпеї, біля входу в музей на ринку капелюшка навіть у 3 рази дорожче, ніж, якщо пройти трохи вглиб міста алеєю)

За своїми відчуттями у цьому турі я отримала саме те, що очікувала від країни та запланованих міст. Знайомство з історичною частиною Італії відбулося, а також із різними чудовими людьми, з якими довелося розділити емоції від подорожі!  

 

 
Реклама
Відгуки про інші тури