Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Казки Балтійського моря або Вйо бо не встигнемо

"Враження двоякі."

Відгук туриста Аккорд тур Тетяна (Івано-Франківськ) на тур
Поїздка: 23 квітня 2024
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Квітень 2024
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Казки Балтійського моря Стокгольм, Рига, Таллінн



Щойно повернулась із туру, пишу по гарячих слідах.

З одного боку, побачили 4 міста, поплавали на лайнері, глянули, як живуть люди в інших країнах, досить від нас віддалених. Міста всі дууже красиві, є чим помилуватися. Цікаво слідкувати, як за вікном автобуса міняється природа, коли їдемо в холодніші краї. Коли на лайнері підпливаємо до Стокгольму – очей не відірвати, яка краса, острівці, охайні будиночки, сосни. Архітектура Прибалтики це взагалі чудо, з старовинними вежами і бруківкою, вони уціліли від війни і збереглися століття.

З іншого боку, були маленькі ложки дьогтю дорогою.

- Почалося з того, що за 3 дні до виїзду менеджер сказала, що наш тур «Балтійські мотиви» відміняється, є тільки «Казки» на ці дати. Оскільки відпустку перенести вже не було не можливості, погодились. Ціна туру вийшла ніби ми його купляли в той день, менеджер відмовилась перерахувати його на дату, коли ми бронювали перший тур за ранньою ціною.

- День перед подорожжю зателефонувала керівник групи, повідомила, що виїзд переноситься на годину раніше, тому частина групи була змушена брати нові квитки або й ночувати у Львові.

- Наступною краплею було те, що перший день у нас – повністю транзитний, а не візит у Каунас. Це при тому, що кордон ми пройшли швидко, за 1,5 години. Найбільше засмутилися діти, які вже собі все в уяві розмалювали яскравими фарбами. Вдалося потрапити в Каунас аж на зворотній дорозі, що вже краще. Тому хто буде їхати в наступні тури, майте на увазі: в перший день лише санітарні зупинки, розваг не буде, хіба б якесь чудо сталось. Переїзд разом з зупинками близько 15 годин, приїхали в Ригу затемна. Наступного ранку виїзд о 7.25 на оглядову екскурсію Ригою, звідти о 10.00 зразу в автобус і на Таллін. Переїзд більше 5 годин. По Талліну бігом пішу оглядову екскурсію, в автобус і в порт, бо о 16.30 автобус вже заїжджає на пором.

- Відповідно, хто хотів побачити Рундальський замок – забудьте, він закривається о 17.00, часу на нього нема зовсім, з якого боку не дивись. Для чого його внесли в програму – невідомо.

Розслабились аж на лайнері. Каюти без вікна, по типу купе в поїзді, тільки трошки просторіші, є санвузол і душ, кондиціонер. Їжа на лайнері порівняно дорога. Сніданки близько 20 Є, вечері близько 40 Є. Є супермаркет, є різні магазинчики, ввечері концерт, дискотека, нудно не буде.

- Тема їжі взагалі виділяється окремо. Бажаю тій людині, яка розробляла тур, разів п’ять прокататись таким голодним туром. Час для обідів або купівлі їжі не передбачений взагалі! Наша бідолашна гід Наталя дуже старалась, щоб і по графіку встигнути, і для нас щось придумати. Але це насправді було складно зробити. Розробник туру, мабуть, готував його для безтілесних духів, спраглих тільки до вражень і видовищ.

По факту: перший день – харчування суто що з собою взяли і що на заправках водиться. Другий день – сніданок в готелі, а далі їжа аж на лайнері; виручила екскурсовод в Талліні, яка показала супермаркет Рімі з відділом готової теплої їжі, яку можна взяти з собою в судках. Третій день, Стокгольм– сніданок або на лайнері, або що лишилося з вчорашнього Рімі; протягом дня якщо йти на три екскурсії то нема коли ні їсти, ні купити, і зразу знову на лайнер. Четвертий день – точнісінько як другий, тільки в зворотньому порядку. І п’ятий – транзитний з зупинкою в Каунасі, теж сухом’ятка. Я їздила до ковіду з Акордом в Угорщину, тоді було чітко: екскурсія, далі показали, де можна поїсти теплого, аж тоді їдемо далі. Єдиним виходом є не брати всі екскурсії, а йти щось собі шукати, паралельно розглядаючись по сторонах, повз які пам’ятки проходимо.

Екскурсії. Найкращий гід в Стокгольмі, Володимир. З моменту, коли сів у автобус біля парому, всі три екскурсії говорив не змовкаючи. Толковий, гарно пояснює, знаючий, чіткий. Ще хороший гід в Ризі, Андрій, спокійний, розважливий, з гумором. В Талліні і в Каунасі спокійні повільні бабусі - в силу того, що часу обмаль, хотілось би активнішої екскурсії. В Любліні екскурсій на жаль не було.

Частина групи їздила в Юрмалу. Містечко красиве, невелике, колишнє рибальське. Для любителів красивої природи саме те. Особливих розваг там нема, просто пройтись глянути. Вода навіть в липні холодна, тому не скупаєшся. Хіба «хоч намочити ноги», і то влітку.

Метро. Найбільше боялась за транспорт в Стокгольмі, бо гуляли самі після оглядової екскурсії. Були в музеї Васа, до нього від центру пішки дійшли. Вражені, є на що подивитись. Вхідний квиток з дорослих 180 крон, діти безкоштовно. Поруч із ним Національний музей, але надто мало часу для обох. Назад їхали на метро, до порту 2 станції. На щастя, тут тільки червона гілка, не заблудишся, все по прямій. Станції простенькі, не ті, що на фото. За проїзд розрахунок карткою, якщо їде 2 людей, то і картки має бути дві, бо двічі з однієї не пускає. Є магазини, в яких розрахунок тільки карткою, так і пишуть «No cash», будьте до цього готові. Так що місцевої валюти навіть не тримали в руках.

Автобус хороший, є обігрів/охолодження повітря, є USB-порти над кожним кріслом, спинки відкидаються, все працює. Водії вправні, з досвідом.

Що нас вразило - це готель на зворотній дорозі, біля Поневежису! Як давній маєток, з красивою територією, озерцем, містком, і великим жовто-блакитним папугою на рецепції. Дуже крсиве місце і хороший сервіс, тут сніданок на вищому рівні.

-На зворотній дорозі перетин кордону у нас затягнувся, були автобуси перед нами, до Львова приїхали близько 03.00, частина групи пропустила свої поїзди. Тому щира моя рекомендація – не беріть квитків на зворотню дорогу, або беріть із добрячим запасом.

Загальне враження: Тур задуманий гарним, але на даний час не до кінця продуманий. Можливо, розробник туру ще докладе до нього свою руку, позабирає з програми пункти, які додано явно для заманухи, а виконати неможливо. І придумає, як можна дати дорогою в один бік повністю Ригу, а дорогою назад повністю Таллін, тоді, думаю, і вільний час може з’явитися, і буде можливість туристів нагодувати. А ситий турист – задоволений турист.

Чого щиро і бажаю Акорд-туру!
Реклама
Відгуки про інші тури