Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Найгірша подорож у моєму житті

"Відгук про невиконані зобов'язання, невиправдані очікування (не завищені, а цілком адекватні) і халатність туропература, яка виходить за межі розумного( А ще про брак людяності, що особливо відчувається в умовах війни("

Відгук туриста Аккорд тур Марія (КИЇВ) на тур
Поїздка: 23 серпня 2023
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Жовтень 2023
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Серце Адріатики - Чорногорія

Якщо цей відгук опублікують, в чому не впевнена, то він залишиться тут, насамперед, для мене, з метою нагадування: ніколи знову! Ні за яких обставин в майбутньому я не поїду з Акордом і нікому не пораджу.

Одразу зазначу, відношу себе до достатньо досвідчених і не вибагливих туристів. Їздила в автобусні тури і по Україні, і за кордон, і навіть одного разу з Акордом. Тоді все було більш-менш нормально.

Потім був чудовий період, коли ми з сім'єю їздили в самостійні подорожі на власному авто, вперше коли молодшому було 10 місяців. У мене як туроператора таких проколів не було. Маршрут, розміщення і тайм-менеджмент у наших поїздках у порівнянні з цим туром були як 5* і їх відсутність.

На минулий рік теж було багато заплановано, але всі ми знаємо, в яких умовах опинилися після повномасштабного вторгнення. Суворі воєнні реалії змусили відкласти подорожі і моря, тому цього літа хотілося трохи перевести подих, поспати без тривог, відволікти дітей.

Прийняла рішення поїхати на Адріатику, сподівалася, що компанія з досвідом, незважаючи на складнощі, зможе забезпечити необхідний задекларований мінімум: відсутність нічних переїздів, комфортну поїздку, перебування і цікаві екскурсії. Чудово розумію, що є окремі моменти, на які не можна вплинути: погода, черги на кордоні, атмосфера в групі. Але те, що ми отримали за свої гроші, м'яко кажучи, не зовсім відповідало заявленому. Ба, більше, програма туру в порівнянні з реальністю виглядає як передвиборча програма популістичного кандидата і його реальна робота на виборній посаді.

Пригоди почалися вже на вокзалі, автобус виїхав з 40-хвилинною затримкою, бо були туристи, поїзд яких за розкладом прибував на 30 хв пізніше нашого планового від'їзду. Відповідно, цілком очікуваним було те, що наш автобус на румунському кордоні виявився 12. Водночас, не зрозуміло, чому ніхто не перевірив стан черги он-лайн. Був час поїхати в Чоп, і 16 автобусів там, враховуючи 2 коридори замість одного, виглядали набагато оптимістичніше. Як результат: 12 годин на кордоні і ніч в дорозі. + 1 нічний переїзд і купа незручностей, пов'язаних з поїздкою з 2 дітьми, молодшому з яких лише 5.

Але на цьому історія не закінчилася. По приїзду в Бєлград нам повідомили, що автобус має стояти 9 годин і, отримавши менше години на душ з дороги, без сніданку, нас відправили на пішохідну екскурсію по Бєлграду, а потім просто лишили серед спекотного міста на 6,5 годин. Як? У нас два водії: чому програма летить шкереберть і ми отримуємо + 1 нічний переїзд і відсутність вечері у тих, хто її бронював?

Відповідь виявилася проста: туроператор не забронював готель у Будві, тому вирішили нас прокатати ще 1 ніч, бо місця знайшли лише на ранок. І це далеко не все: у керівника групи не було грошей на оплату броні. У Будві ми пів години чекали, поки хтось їх привезе, керівник групи ледве зібрала потрібну суму, не без нашої допомоги, бо туристи вже встигли скинутися на факультативні екскурсії. Як результат, ми ледве встигли на сніданок, зате стали свідками істерики керівника групи - Марії, яка розуміючи, що тепер у неї нема чим оплачувати заброньовані екскурсії, плакала, мовляв: вся програма пішла коту під хвіст, а група ще має наглість обурюватися і висловлювати невдоволення їй. Уявляєте: винна група, на думку співробітників Акорду ми мали мовчки спостерігати, як порушуються наші права (скрін завантажу, якщо не видалять). Марія також не радила нам звертатися в суд, оскільки всі попередні справи, за її словами, юристи компанії виграли. Тут я посперечаюся: наш суд звісно найгуманніший, але ця гуманність вимагає певних фінансових витрат. Може просто працювати краще? Менше юристам доведеться платити, репутація менше страждатиме. Та й клієнти в сучасних умовах на дорозі не валяються)

До речі, я писала менеджеру Акорду, яка годувала нас обіцянками про втручання в ситуацію керівництва, але жодної відповіді на претензії не отримала.

Подальші події розгорталися менш драматично. Туристам вдалося потрапити аж на 3 екскурсії (значно менше, ніж у програмі). Гроші за невикористані нам повернули тільки у Львові, їх просто у Марії не було.

Тому, якщо ви готові ризикнути втратити третину проплачених ночівель, не мати можливості потрапити на омріяні екскурсії і отримати додаткову порцію стресу, можете вибрати цей тур. Може вам пощастить більше:) 
Реклама
Відгуки про інші тури