Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Відпочинок на морі Іспанії

"Це був мій перший автобусний тур. Читала відгуки тому про багато "мінусів" (але не всі) такої подорожі зналла та була до них готова. З власного досвіду знаю, що багато що залежить від настро з яким ти їдеш тож налаштуваласьсь на позитив і в доро"

Відгук туриста Аккорд тур Тіна (КИЇВ) на тур
ще
14
фото
Поїздка: 30 червня 2023
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Липень 2023
Голосов 0 «
Всі лідери

Відгук на тур Пристрасть по-іспанськи! Відпочинок на морі!

Це була моя перша автобусна подорож, тож обирала її ретельно. Цю компанію мені порадив туроператор, і тут дійсно є багато варіантів турів на будь-який смак та гаманець. Мій вибір впав на тур «Пристрасть по Іспанськи» адже все ж таки це літня відпустка і хотілось на море. В цілому своїм туром залишилась задоволена! Тур цікавий та дає змогу відвідати багато країн за один раз. Дякую нашому туристичному гіду Мірило Діані все було добре організовано та нашим водіям майстри своєї справи, з ними дорога пройшла комфортно і з задоволенням. Також вдячна всій нашій групі за добру самоорганізованість (всі приходили у відповідний час і жодного разу ніхто не запізнився, що вкрай важливо в таких турах), та веселий настрій протягом всього туру. Однозначно колись поїду ще раз!

Тепер більш детально про сам тур:

Дорога:

В цьому турі не має нічних переїздів, а отже весь кілометраж туру, а це майже 6000 км, ви будете долати протягом дня. Автобус в середньому долає 75 км/ год от і рахуйте скільки часу ви будете в дорозі. Найбільший кілометраж випадає на перші та останні 2 дні. З приводу перетинну кордону, ми хоч і виїхали на пів години раніше заявленого часу простояли в черзі на перетин кордону майже 5 годин + сам кордон зайняв десь 2,5-3 години (і це можна вважати швидким проходженням кордону). Зараз туристичний сезон спрогнозувати та якось повпливати на швидкість перетину кордону компаія не може і це треба розуміти.

Зупинки по дорозі:

Санітарні зупинки будуть кожні 3-4 години дороги. Це може бути заправка, де можна щось прикупити в супермаркеті, або так званий дикий паркінг де лише туалети. В цілому всі зупинки були з добрими умовами та майже всі безкоштовні (так в Європі часто туалети платні, навіть на заправках або у кафе, тож заздалегіть підготуйте монетки по 1є).

Також я розраховувала на те що будуть зупинки на вечері, або можливість завчасно замовити вечерю (в якомусь придорожньому кафе або в готелі в якому зупиняємось) адже в усіх готелях включений лише сніданок. Вдень можна пообідати у вільний час перебування в місті, а от вечері якось зовсім не продумано. Зазвичай з міста ми виїжджали десь біля 16:00, а до готелю прибували в 22-23:00. Єдиний варіант чим можна повечеряти, це щось купити на заправці (найчастіше там лише сендвічі або хотдог) або щось купувати в місті та їсти по дорозі. Тому рекомендую у вільний час попіклуватись про свою вечерю. Заходити в місті до супермаркету, там можна купити воду по нормальній ціні (не дорожче чим в нас, тож можна не тягти її блоками з самого Львова) та придбати щось в місцевій кулінарії чи ті ж самі сендвічі, що будуть на заправках, але врази дешевше (наприклад в супермаркеті буде коштувати 1-1,5є а на заправці такий самий 5-6є).

Автобус:

З моїм невисоким зростом автобус був достатньо комфортним, хоч для ніг дійсно хотілось би більше місця. Моє крісло було біля вікна і якщо скласти речі в сітку на кріслах, то місця для ніг зовсім мало, і це не враховуючи сусіда з переду, що може захотіти відкинути спинку на зад. Якщо ваш зріст більше 1,65 рекомендую брати місце біля проходу там хоч можна ноги витягнути в прохід між кріслами. В автобусі весь час працював кондиціонер, було зручно подорожувати навіть при спеці. Були справні розетки і можна було підзарядити телефони. Шкода що в автобусі не було Wi-fi тож якщо є можливість підключайте роумінг щоб бути на зв’язку.

Готелі:

По програмі заявлено, що готелі будуть 3-4* (в нас були всі 3* та лише 1 на 4*). На все про все, від заселення до виїзду з готелю, в вас завжди буде близько 9-ти годин (саме на стільки автобус становиться у так званий "відстій"). Для мене було достатньо часу для відпочинку, аби виспатись та відчувати себе бадьорим.

Тепер про готелі, що були протягом дороги. Майже всі розташовані десь на околицях міста, найчастіше поруч нічого немає або такі ж готелі. Розраховувати десь прогулятись, щось прикупити поруч не вийде. Номера чисті та з комфортними ліжками. Все необхідне в номері є: гаряча вода, рушники, засоби гігієни (найчастіше мило/шампунь в дозаторі), фен. Що до сейфу його або немає, або якщо є то за додаткову плату. Розраховувати на «чайний набір» також не доводиться. В нас була або вода, або чайний набір або зовсім нічого, це як повезе з готелем. Сніданки всі більш менш однакові це: м’ясна / сирна нарізка, овочі (огірки / помідори), яйця (омлет або варені), йогурти, хліб, випічка (круасани, солодкі булочки, кекси), сухі сніданки (вівсяні пластівці, гранола), фрукти, чай/ кава/ фруктові соки. Вибір є і голодним точно не залишитесь, але раджу приходити на початку сніданку, аби не гаяти час на очікування поповнення асортименту (бо групи великі 40-45 осіб і все розбирають швидко, іноді в цей час не тільки ваша група снідає). Також можна зробити сендвічі в дорогу або взяти цілі фрукти.

Готель, що був в Іспанії розташований в курортному містечку Лорет-де-мар. Це був готель в тихій частині міста, 5хв пішки від моря. Номер чистийта затишний а з балкона можна було побачити море. Все що необхідно для комфортного перебування було: рушники, гігієнічні засоби, фен, сейф (але за додаткову плату), невистачало лише «чайного набору» він був би дуже доречним. До центру містечка де життя кипить 24/7 можна дійти за 15-20 хв. Там можна прогулятись на оглядовий майданчик, розташований в фортеці, завітати на місцеву дискотеку або знайти затишні кафе для обіду (адже в Іспанію включені лише сніданки та вечері). Годували в готелі смачно, звісно делікатесів ви там не знайдете, але декілька варіантів риби/ м’яса та гарнірів були завжди. На вечерю давали смачні десерти. В цілому гарний швецький стіл де кожен знайде щось до душі. Для мене трохи дивним стало те, що вечері не включають в себе напої (зовсім ніякі, навіть звичайну воду) тож враховуйте це. Поруч в пішій доступності є багато сувенірних магазинчиків та супермаркет. Загалом готель як для 3* супер.

Екскурсії:

На екскурсії заявлені в перший а іноді і в останній день туру сильно не розраховуйте. В 85-90% в перший день вона не відбувається (через довге проходження кордону), а в останній з усіх заявлених може відбутись якась одна можливо дві, якщо немає туристів, що покупляли білети на потяг о 2-й ночі.

По екскурсіям виходить така ситуація: Варіант 1) ви берете додаткові екскурсії та бачите більше міст (а іноді і країн наприклад Андора або Монако) але на кожне нове місце у вас буде по 2,5-3 години з яких екскурсія з гідом 1,5-2 години. Варіант 2) ви берете менше додаткових екскурсій але більш детально можете розглянути міста де зупиняєтесь та в вас більше часу в одному місті, десь 4-5 а іноді навіть 7.

Для себе обрала 2 варіант. Взяла лиш декілька додаткових екскурсій тож в інших містах було достатньо часу щоб походити по всім місцям які хотіли побачити, пообідати нікуди не спішачи та накупити сувенірів.

Що до екскурсій включених у вартість, вони тривають близько 1,5-2 годин в залежності від того яке це місто та який вам попадеться гід. На екскурсію в Польщі ми не потрапили через довге проходження кордону нам її компенсували екскурсією в Будапешті.

Екскурсія по Бамбергу була цікавою, наш гід показав багато досить відомих туристичних місць. Шкода лише що для того щоб наздогнати час втрачений на кордоні на місто в нас було лише близько 3-х годин.

Наступного дня була Швейцарія (але це була неділя і враховуйте що в Європі це вихідний і майже нічого не працює). Оглядова досить цікава, але не довга. Ми зробили невелике коло по вуличкам Женеви. Найгарніший там звісно фонтан і нам пощастило що він працював. Швейцарська Рив’єра вартує того, щоб її подивитись. Неймовірно гарні краєвиди. Не жалкую витрачених коштів на цю екскурсію.

Наступного дня по дорозі до Іспанії завітали до Французького містечка Авіньйон в регіоні Прованс. Містечко з гарними пейзажами та атмосферними вуличками наповненими ароматом лаванди.

До Іспанії прибули вже після обіду, тож на відпочинок на березі моря в вас загалом два повноцінних дня та два по пів дня. В один з цих днів поїхали на екскурсію в Барселону яка триває майже весь день десь з 11:00 до 17:00. Брала лише оглядову (вона ж трансфер). Сама оглядова екскурсія не сподобалась взагалі. Міста нам не показали взагалі, відвезли в якийсь парк на горі наче б то «оглядовій майданчик» з якого навіть собор Саграда Фамілія було майже не видно, про інше взагалі мовчу. Після цього гуляла по Барселоні самостійно. Від місця де нас висадили (воно ж де нам будутьзабирати) можна легко знайти і знаменитий Готичний квартал, і собор Саграда Фамілія та багато інших цікавих туристичних місць.

Потім була екскурсія по Ніцці, якщо не берете на цей день інші екскурсії, рекомендую брати з собою купальник бо в Ніцці є прекрасний пляж де можна покупатись. Оглядова не сподобалась пройшли по одній вулиці на тому й все, але місто чудове і поруч гарний оглядовий майданчик з водоспадом.

Верона, старовинне та романтичне місто, тут оглядова мені сподобалась. Відвідали знаменитий двір Джульєтти та дізнались багато цікавого про місто від гіда. Хто буде брати в цей день екскурсію на озеро Гарда візьміть з собою купальники.

В останній день була дуже поспішна екскурсія по Будапешту. На все про все було 2 години з яких 1,5 оглядова. Багато що не увійшло в оглядову а погуляти самим не було часу. В цілому не пожалкувала обравши помірну кількість екскурсій, на мою думку це найкращий варіант.

Висновки

Отже тур не ідеальний, але для мене «+» виявилось більше ніж «-». Подорожжю залишилась задоволена і якщо мене спитають: Чи поїду ще раз? Однозначно, так! Наступного разу врахую досвід минулої поїздки аби «-» було менше. Аккорд тур дякую за можливість та організацію подорожі. Сподіваюсь компанія прислухається до своїх туристів та їх побажань аби подорожі ставали ще комфортнішими.
Реклама
Відгуки про інші тури