Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Першопочатково я не планувала відвідувати скандинавські країни цього року АЛЕ!

" В цілому Скандинавія перевершила мої сподівання. Кажуть, що це одна із найгарніших країн у світі і це справді так."

Відгук туриста Аккорд тур Наталія (Львів) на тур
Поїздка: 14 вересня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Декабрь 2019
Голосов 0 «

Відгук на тур Романтика Півночі + фіорди Льодовик Нігардсбрін, Фломська залізниця, Согнефіорд

Більше двох місяців минуло від дати нашої поїздки в Норвегію, а мене все ще огортають теплом спогади про цю чудову країну. Першопочатково я не планувала відвідувати скандинавські країни цього року, але подорож нам подарувала фармацевтична компанія Рост Групп, тому питання вирішилось автоматично). Очікування були різними: суворий холодний край, де бородаті мешканці навіть влітку ходять в теплих куртках із капюшонами і ловлять червону рибу, земля вікінгів і Язика Троля.

В перший день наш маршрут включав в себе проїзд по території Польщі і я не скажу, що він був простим, враховуючи те, що ночували ми десь аж в Литві. Наступного дня - мали короткий час у Ризі, виключно на екскурсію та купівлю магнітів і сувенірів. Місто гарне, чимось подібне до наших західноукраїнських. Далі - переїзд у Таллін, бо саме звідти відправлявся наш паром до Стокгольма. В Таллін чомусь захотілося повернутися ще, місто сучасне, вид із парому відкривався на нього дуже гарний. Плавання в Стокгольм – це ціла окрема екскурсія: сучасний комфортний корабель, сильний вітер, який розбурхував море, смачна їжа (вечерю купували самі, сніданок був включений у вартість) – все це стало однією із родзинок цього туру.

Стокгольм вразив своєю північною архітектурою, з одного боку - простою і практичною, з іншого – такою гармонійною та довершеною.

Ночівля у нас була вже на території Норвегії, десь за Осло і наступного дня ми відправились, як сказав наш керівник групи Андрій: “у хащі Норвегії” – найменш густозаселену частину цієї скандинавської країни. Впродовж двох чудових днів нас підкорювала краса і велич тієї природи, що відкривалася за вікном автобуса. Словами чи фотографіями не передати побачене в регіоні норвезьких фьордів. Місцями хотілось попросити водія просто зупинити автобус і мовчки завмерти перед панорамою гір, на яких вже випав перший сніг. Я їздила і на Фломській залізниці і, звичайно, обрала кораблик по фьорду –все гарно, із води гори над фьордами здаються ще вищими і могутнішими ніж із землі, а водоспади справді великі порівняно із нашими, карпатськими. Ночували ми на березі одного з озер і вранці перед виїздом ми сфотографувались на його фоні. Панорама була фантастична, тому що у воді відображалися гори і виник “ефект дзеркала”. Із погодою нам дуже пощастило, як сказав Андрій, бо вона часто міняється і часом всі види застилають хмари. Ми ж змогли бачити все навколо.

У другий день частина групи поїхала на льодовик, а ми мали час в одному з містечок Согнефіорду. Ввечері було “нічне Осло”, справило двояке враження, можливо тому, що погано підсвічується, можливо тому, що всі вже хотіли в готель. Краще його планувати на денний час. Готелі в Норвегії (ті, що біля Осло) були просто шикарні –червона риба, різноманітні види м’яса та сиру, фрукти.

Копенгаген був казковим: послухали історії про Ганса Крістіана Андерсена, помилувалися ратушною площею і будинком парламенту, мали багато вільного часу щоб просто пройтися.

Берлін – як Берлін. Холодний, суворий, дещо похмурий. Мішанина стилів архітектури.

В цілому Скандинавія перевершила мої сподівання. Кажуть, що це одна із найгарніших країн у світі і це справді так. Окремо хочу відзначити роботу керівника групи Андрія. Відчувалося, що він не вперше у тих країнах, і знає, про що говорить. З такими керівниками якось затишно їхати, впевнено, відчуваєш себе у безпеці. Професійна, гарна, цікава подача інформації – деколи так заслухаєшся, що й не помічаєш як пролетів час. Особливо запам’яталися його читання легенд вікінгів. Фільми були добре підібрані та доречні, так само як і музика, що передавала дух Норвегії.

Автобусів в турі було два, всі із закордонними номерами, нові і зручні, водії їхали впевнено.

В цілому дякую за відпочинок, враження залишились чудові!
Реклама
Відгуки про інші тури