Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Вікенд в Амстердамі

"Get the most out of Amsterdam"

Відгук туриста Аккорд тур Євген (КИЇВ) на тур
Поїздка: 10 листопада 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Ноябрь 2019
Голосов 0 «

Відгук на тур Вікенд в Амстердамі + Берлін та Прага!

Мій перший автобусний тур. Підібрати тур допомогла туристична агенція - "Поехали с нами". Рекомендую).

Хочу поділитися особливостями туру.

Перше - обов'язково необхідно почитати що можна перевозити через кордон, так як норми з часом змінюються.

Друге - якщо Ви любите комфорт і фізично не тренована людина то вибирайте тур де на кожен день передбачено поселення в готель. Правда якщо тур всього лиш 3 дні то можна обійтись і одноразовим поселенням в готель.

Тепер відносно нічних або без нічних переїздів. На мій погляд це не має сенсу для турів понад 3 днів. Причина в тому що сама пропозиція без нічних переїздів вказує на те що ви їхати будете в день і як результат Всі Ваші спогади будуть як Ви побачили Європу через віконце автобуса. І тепер необхідно зрозуміти, що як з нічним переїздом так і без нього але все одно Ви будете їхати в автобусі. Ідеальний варіант нічліг в готелі, менш ідеальний - нічний переїзд. Ну і для тих хто любить автобуси - переїзд вдень.

В моєму турі "Вікенд в Амстердамі + Берлін та Прага! " було два нічних переїзди. Перший переїзд було складно так як організму не звично. Але на другий день звикаєш.

Наступне. В турі автобус зупиняється кожні 3 години на санітарних зонах. Необхідно цей час використовувати по максимуму. Я маю на увазі те що довге перебування в сидячому положенні не приносить великої користі. Тому необхідно на кожній зупинці розминатись. Це буде підтримувати Вас в тонусі.

Треба брати з собою воду. Я трохи не врахував всіх особливостей поїздки внаслідок чого помилився і взяв з собою всього лиш 4 л води. Можливо комусь 4 л і достатньо буде на 5 днів, але мені було дещо малувато. В автобусі є багажне відділення і воду ви з собою не носите. Автобус зупиняється кожні 3 години тому не потрібно переживати, що у Вас стануться казуси посеред автобуса. Але я б не радив пити пиво в автобусі, так як пиво дуже швидко фільтрується, а також кава.

Відносно плюсів подорожі - це те що Ви їдете в автобусі бачите мальовничі пейзажі і накопичуєте енергію. А потім коли приїжджаєте в місто - Берлін, Прага, Амстердам. Вам дають вільний час і ви використовуєте накопичену енергію в автобусі. Тому такі тури дуже підходять тим хто любить піші прогулянки. Хто любить пізнавати іншу культуру на основі прямого спілкування.

Відносно міст. В Кракові були найменше місто чарівне, але все побачити із запланованого не встиг. Берлін - дуже сподобався. Взагалі Германія дуже технологічна країна і цей контраст відчувається при переїзді з Польщі в Германію. В Берліні також достатньо гарних архітектурних споруд. Амстердам - я очікував більше. Більш вразив вечірній Амстердам. Зансен-Ханс - сподобалось тільки спостерігати за процесом виготовлення кломп. Штучно виготовлене поселення. В принципі нічого особливого. Якщо Ви в дитинстві часто проводили в сільській місцевості то різниці не має. Як робити сир я знаю, так як сам робив. Волендам - дуже сподобалось рибацьке селище. Найкраще з побачених містечок в Нідерландах. Прага - дуже сподобалась. Побачив крім центру Праги також і периферію. На периферії Прага нагадує Київ. Архітектура схожа. Але в центрі все інакше. Брно - чеське містечко, також дуже сподобалось і взагалі Моравія дуже гарна. Єдина це те що часу на огляд Брно було ще менше ніж Кракова.

Тепер декілька слів відносно програми. В програму включена велика кількість екскурсій. В кожному місті є оглядова екскурсія, а також додаткові, які рахуються окремо від програми. Я вибирав наступним принципом - побачити побільше міст. Тобто додаткових екскурсій я не брав. Це вибір кожного, але перед тим як їхати в тур краще почитати про кожну країну і самому все дослідити.

Ще одна особливість. Перед поїздкою обов'язково звантажте собі на телефон офлайн карти тих міст в яких Ви будете (google maps). Роумінг - кожен сам вибирає, який оператор краще. Я мобільним зв'язком майже не користувався.

Декілька слів про організацію. В нашої групи був гід - Мар’яна Крупняк. Дуже задоволений її роботою. Якщо Вас буде супроводжувати саме цей гід - Вам пощастило. Дуже позитивна, а також розумна дівчинка. Ії позитивна енергія заряджала всіх на протязі туру - 100%. Багато цікавого розповіла по країнах, а також вікторини на протязі туру - супер. З професіональної точки зору хочу сказати, що вона вміє приймати правильні рішення в різних ситуативних випадках, а це є важливим в будь-якій професії. Ще одна особливість - це її срібляста куртка. З моїх спостережень - всі оці флажки, які таскають з собою гіди, щоб ніхто не загубився з групи не допомагають. А ось срібляста куртка Мар'яни була помітна за кілометр при умові щільного заповнення території іншими туристами. Тобто загубитись було просто не реально.

Водії - відпрацювали на всі 100%.

В цілому автобусним туром задоволений. Все побачене в турі повністю компенсує будь-які незручності і це дійсно варто того, щоб побувати в такому турі. Дякую всім.
Реклама
Відгуки про інші тури