Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Якщо їдете у довгий тур

"Тур Кастаньєти іспанського серця - враження надовго"

Відгук туриста Аккорд тур Olena (КИЇВ) на тур
Поїздка: 05 жовтня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Октябрь 2019
Голосов 2 «
Всі лідери

Відгук на тур Кастаньєти іспанського серця 3 дні в Барселоні

У довгий тур по Європі з "Акордом" поїхали вдруге, до цього користувалися невеличкими спа-турами. Від туру "Кастаньєти іспанського серця" в захваті: новий автобус, професійні водії, насичена програма, блискучі екскурсії, повна свобода вибору факультативних відвідин, прекрасний і професійний супровід Надії Цвяк... І інколи дивна реакція дорослих людей на режим і програму туру. Коли планували тур, то, як завжди, дивилися відгуки про нього. Тож пишу для тих, хто тільки збирається його запланувати чи вже пакує валізу. До чого треба бути готовими у турах, що тривають від 8 та більше днів:

1) ВІДСТАНІ. Переїзди великі, можна попередньо виписати відстані в інтернеті та подивитися на них із розрахунку 80 км/год + ще ділянки з обмеженою швидкістю, санітарні зупинки, можливі затори чи ремонти доріг. Пам'ятаємо, що тур без нічних переїздів - це ночівля в отелі та сніданок (при дуже ранньому виїзді сухий пайок), але це зовсім не означає, що переїздів не буде пізно ввечері чи з раннього ранку. Якщо не зможете їхати автобусом 7-8 годин поспіль, сполучати переїзди з екскурсійною програмою, заселятися в отелі о 1-2 годині ночі або виселятися о 4 ранку при дуже великих переїздах, то такі тури не для вас - шукайте авіаквитки і бронюйте житло та гідів самі.

2) ГРОШІ. Готівка у євро в турі потрібна для розрахунку за факультативні екскурсії, вхідні квитки та податок у готелях. Цю суму координатор групи збере у вас одразу, як ви вирушите у тур, і тут готівка без варіантів. У нас фірма попросила оплатити турпакет, і у великих турах він себе виправдовує, бо ми, оплативши турпакет гривнями, просто потім купували менше євро. У більшості європейських міст розрахунок картками або через картку в мобільному додатку, з мобільним додатком навіть менше проблем. Де просять лише готівку: в окремих сувенірних точках, на ринках, у платних туалетах - тож дрібна готівка має бути у необхідній кількості.

3) ЇЖА І ВОДА. У вартість туру включені лише сніданки (у деяких отелях вони, м'яко кажучи, скромні), а через великі відстані між містами і країнами не завжди є вільний час на кафе чи ресторацію (якщо дозволяють час і фінанси, шансом теплого перекусу та обіду не гребуйте). Тож варто купити невеличкий дорожний чайник економ-класу споживання енергії (він окупається за перші дні подорожі) і якісний термос для кип'ятку, здатний тримати температуру до 12 годин - це дає змогу не харчуватися лише сухими перекусами, а запарити чай, каву, вівсянку чи інші сухі крупи швидкого приготування (їх краще відміряти та порційно розфасувати вдома у маленькі пакетики на кліпсах - так буде зручніше). Відповідно, не забудьте про сіль, масло для кашок ми брали порційне на сніданках. Також мали із собою концентрати сухого картопляного пюре та супчиків - звісно, не найздоровіша, але все ж таки тепла їжа, яку нерідко доведеться запарювати та споживати в автобусі (потрібні легка чашка та ложка). Вода в європейських країнах переважно питна навіть з крана - тож достатньо мати свою флягу або пляшку, причому не скляну, бо скло заборонено провозити у салоні автобуса. Можливість зайти у супермаркет буде не в кожному місті, варто вивчити маршрут і скласти його приблизну логістику, у тому числі щодо харчування: у маркетах думайте, що будете їсти і як його зберігати до наступної можливості відвідати магазин. Також враховуйте, в яких крахнах їжа буде дешевша, а в яких - дорожча. Візьміть із собою невеличкі пластикові лоточки, у які зможете скласти перекуси - так в автобусі під час руху зручніше. Обов'язково вологі серветки та санітайзер для рук! Під час санітарних зупинок на заправках можна купити соки, йогурти, бутерброди, але в супермаркетах це буде значно дешевше.

4) ОДЯГ ТА ВЗУТТЯ. Розраховуйте, що не всюди буде можливість прати навіть нижню білизну, шкарпетки, а тим більше одяг - якщо немає гарячого місця для сушки, то це все просто не встигатиме сохнути за ніч, бо навіть у теплих морських країнах висока вологість. Як підійти до одягу ергономічно? Не брати важкого і об'ємного, сформувати сполучні між собою верх і низ у різних комбінаціях, міняти натільний одяг і шкарпетки, лишаючи універсальний верх, докупити у гардероб легкі та немаркі речі, незамінні у подорожах. Мінімум 2 пари зручного взуття відповідно до сезону. Плюс взуття для готелів - там не завжди настільки чисто, щоб ходити босоніж. У теплі та сонячні країни - кепка або бандана.

5) ЗВ'ЯЗОК. Варто проплатити собі інтернет у роумінгу та бути на зв'язку, відключивши дзвінки та повідомлення. Дуже виручає для контактів із гідом, гугл-карт, розуміння залишку відстані. Вай-фай був практично у всіх отелях, але інколи глючив.

6) ЧИМ ЗАЙНЯТИСЯ ПІД ЧАС ДОВГИХ ПЕРЕЇЗДІВ. Електронні та аудіокниги, скачані заздалегідь підкасти або вивчення англійської. Власні блоги із зафіксованими враженнями. Санація мобілки. Перегляд фоток, видалення неякісних. У світлий час - спостерігати за дорогою: країни і природа дуже різні, вражає все.

7) ЛАЙФХАКИ ВІДОМІ ТА НЕВІДОМІ. Хочете повноцвнних вражень від туру - готуйтеся до нього. Ми створили вордівський файл і накачали туди інформації про міста і музеї, які планували відвідати, зберегли файл на телефон і читали в дорозі: це реально круто. Для минулого туру скачували і карти міст, але у більшості випадків нам це не знадобилося. Подушечка під голову - без неї ніяк. Крем від набряків вен. Достатньо пам'яті у телефоні. Складний рюкзачок з легкої тканини, який легко вміщується у сумочку з грошима і паспортом (може знадобитися у будь-який момент, бо з пакунками незручно фотографувати). Невибагливість у побуті, якщо хочете бюджетний тур. Правила групи священні, самоакцентація у турі шкодить усім, а вам у першу чергу. Просто виконуйте загальні настанови гіда, а не намагайтися диктувати свій порядок денний (або знову ж таки їдьте без групи). Бюджетна подорож і незабутні враження, повірте, варті і вашої тимчасової втоми, і певних гедоністичних обмежень - духовна складова все компенсує.
Реклама
Відгуки про інші тури