Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Сердце Севера

"Побажання для організаторів туру"

Відгук туриста Аккорд тур Mila (КИЇВ) на тур
Поїздка: 18 серпня 2019
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги місяця - Август 2019
Голосов 0 «

Відгук на тур Серце Півночі - фіорди 3 фіорди, 3 столиці  Льодовик Нігардсбрін, Язик Троля і Берген 

Тур в скандинавію з Києва. Рейс 444

Обираючи цей тур я усвідомлювала всю тяжкість переїзду на автобусі. Перший день-виїзд з Києва о 7-30 через всю Білорусь і Литву-ночівля в Ризі-приїхали в готель о 4 годині ранку;були перерви по 15 хв на туалет. Дуже велике прохання до організаторів-розбити цей маршрут, і добавити екскурсію і Білорусі і ночівлю там, дуже тяжка дорога.

Автобус з Білорусі-не комфортабельний, старий, були запотівші вікна-не працювли паски безпеки, кондиціонер не працював-по салону дмухало тепле повітря, а перші два ряди замерзали від холоду, а тим чсом  над водіями працював вентилятор.

Наші водії не заплптили за проїзд по платній дорозі в Німеччині, за що наш автобус догнала поліція і супроводила в офіс, для сплати штрафу, де нас всіх протримали годину в автобусі із закритими дверями, і водії дуже недовольно, але все ж таки включили вентиляцію, ніяких вибачень від водіїв не поступило-обізвали німців фашистами-мовляв це вони у всьому винні "придовбались "до наших водіїв, Тому також прохання до організаторів-комфортабельний автобус, із справним кондиціонером.

Дуже хотілося б щоб була можливість замовити VIP - тур-меньші по км-жу переїзди, більш комфортний автобус, більше вільного часу в містах.

І ще будь ласка розживіться на навушники для групи на екскурсіях, вже ніхто крім акорду не ходить на ескурсіях"натовпом"хочетьця насолоджуватись краєвидами, а не штовханням своїх же. котрі ходять за еекскурсоводом як курчата за квочкою.

Добавте будь ласка більше комфорту, звісно за наші гроші, але переконана, що це добавить вам клієнтів, які цінують своє здоров: я і комфорт, а не тільки їздять з акордом бо це найдешевше.

Дяккую.
Декілька слів про сам тур.

День 1.

Нас чекав переїзд 1057 км, і дві таможні. Виїзд з Києва о 7-30, переїзд на таможню в Білорусь;перша зупинка в селі в Чернігівській обл. на туалет і каву, зупинка 15 хв. Далі до кордону-на таможню в Білорусь. Пройшли швидко за годину. Наступна зупинка на тер. Білорусі на заправці (де приймають тільки банківську карту), Далі переїзд по Білорусі на кордон з Литвою. Наші водії поїхали на інший пункт пропуску ніж інші автобуси, із блвгих міркувань, бо перед нами їхало 2 автобуси-але це визвало підозру у працівників таможні, і вони після того як перевірили паспорти попросили всіх вийти із автобуса на досмотр багажу, причому із салона потрібно було теж всі речі тягнути із собою, навіть бутилки з водою, щоб бува хто не провіз чого забороненого. На таможні перевіряли щоб лише по 2 пачки цигрок на особу, щодо продуктів-то нічого не відбирали, а везли все-і ковбасу і сири, звісно запаяні, але нічого не викінули. Втратили кучу часу. А по переду нас чекав переїзд через всю Литву. і в готель ми потрапили о 4 чи 4-30 ранку. Сніданок було назначено на 6-30 ранку, тому більшість не лягали. А в 8-30 виїзд на екскурсію.

День. 2

Екскурсія в Ригу. Автобуси залишились на відстійнику-а ми в путь! На тролейбусі за 20-30 хв. доїхали в центр Риги на екскурсію, котра входить у вартість туру і триває 1.5 години. Потім вільний час тут же, або додаткова екскурсія в Юрмалу. Ми залишились і намагались прийти до тями після безсонної ночі - в кафе і парках. Приймають євро, також банківську карту як і скрізь. В 14-00 нас чекав автобус в центрі міста, разом із тими, хто їздив в Юрмалу. Нас чекав переїзд в порт на порм. в 17-30. Але пором був дешевий не "Романтика", а "Isabelle". На поромі каюти по 4 чол., селили всяко 2 жінки, котрі подорожували окремо + 2 хлопці які подорожували по одному, могли розбити сім*ю поселити чоловіка і жінку разом з чужими людьми, а їхню маму, котра з ними подорожувала поселити з чужими людьми, люди викупали додаткове місце за 100 євро але їх все одно селили з чужою людиною (це по попереднім спискам поселення). Тільки дякуючи Надії Меда (нашому гіду) люди між собою мінялися, заходили під чужими іменами. Гіду окреме дяку-все організовувала чітко, ніколи нічого і нікому не нахамила, на відміну від наших водіїв, в часності Андрія. В каюті є 4 місця і туалет, там же душ. Рекомендую відвідати вечерю, котра коштує 36 євро дитина (до 16 років) 17 євро-шведський стіл (червона риба, червона ікра, криветки, все це дійсно було + пиво на розлив, або червоне чи біле вино на розлив), а саме головне це краєвиди-і захід сонця. На рецепції у вході в ресторан вас садять за столик, ми попросили біля вікна-без проблем, але були і такі котрі в наглу занімали вільні місця біля вікна, бо їм не сподобались їхні в середині залу, але таких вічливо пересаджували на їх місце офіціанти. Не качає, але були такі кого укачало-то купували тут же на поромі таблетки від морської хвороби.

День 3

Сніданок на поромі по 13 євро, значно скромніший за вечерю, без алкоголя, але дуже пристойний. На поромі є обмінник, але Норвежські крони закінчились, тому розраховувались також карткою, євро не приймають. Прибуття в Стокгольм о 10-30. Виходили з порому десь годину, тому можна трішки зачекати в каюті, щоб не товпитись-вихід до автобусної стоянки-все цивільно, весь маршрутвас супроводжуть знаки з надписами, куди йти. Зразу в порту нас чекав екскурсовод і почалася екскурсія, дуже цікава, теж 1.5 години, а потім вільний час, або можливість поїхати на додаткову екскурсію, котра триває 2 години. Ми залишились, оскільки ходити натовпом в 48 чоловік (саме стільки нас їхало у автобусі) не хотілося, є багато затишних кафе на любий смак, ціни досить демократичні, як в Києві, приймають крони або картку. євро не приймають. І знову нас чекав переїзд 550 км. до готеля, ще була зупинка один раз на заправці де хот-дох хоштує 78 грн. і знову в путь, в готелі в 00.00

День 4

Як завжди сніданок на 7-30, виїзд 8-30. Сніданки дуже пристойні, але були й такі котрі крали їду в салфеточки і в пакет, особливо червону рибу і ікру в тюбиках, деяких ловили офіціанти і кидали ім ці пакети, в недоумінні, під ноги, але це їх не зупиняло, їду крали регулярно, тому ті, хто прихлдив на 30 хв. пізніше ніж наші ненажери, уже не мав можливості скуштувати червону рибу і ікру, а ставлення до нашої групи у офіціантів, після цих інцидентів було зневажливе, більше не доносили, говорили, що риба і ікра закінчились, і вже в подальшому у всіх готелях наша група на всіх сніданках (як при совдепії товпились, штовхаючись і виборюючи собі право на їду-поки наші шаровщики не вкрали всі смаколики). Після сніданку переїзд 370км на ущелину Сталхейм, де вхідний білет 9 євро за котрі ти можеш взяти каву чи чай на вибір, потім переїзд на екскурсію "Круіз на кораблику"-неймовірно красиво, на верхнійпалубі прохолодно, але не холодно, є ще закриті палуби, є кафе і туалет, прогулянка 2 години, після цього є 30 хв. вільного часу на туалет і кафе. Вуличні кафе порція рибного супу або картопля фрі з криветками по 600 грн. порція, чай 80 грн. Дуже смачно. Але за браком часу як завжди доїдали на ходу, а потім бігли щоб вспіти на екскурсію "Фломська жд дорога"В вагоні сідайте там де по три крісла, а не по два гарніші краєвиди, поїзд не розвертається а йде до верхньої станції і назад, є остановка 5 хв. на фото біля водопаду, краще фотографуватись по дорозі назад, коли вже всі зробили фото на першій зупинці. Потім знову переїзд у 190 км в готель у місті Лінос, де наші водії заблукали, і гнули мати з розгубленності, як виїхати-а ми всі мали таку честь наблюдати за всім цим, і знову втрачати свій вільний час на те, щоб знайти дорогу. В готелі далеко за 00.00

День 5

Сніданок переїзд 96 км у Берген. Була злива, всі змокли до нитки, а потім дощ перестав. Ексурсію вела пенсіонерка, не цікаво, тому половина групи (молодих і сімейних людей переважно) пішла сама дивитись місто, оскільки в нашій групі ще була половина туристів, яка складалась з одиноких бабушек пенсіонерок, то мила екскурсовод ім розповідала, де можна подешевше накупити їди скандинавської, для того, щоб здивувати родичів, але, так, шоб це було якомога дешевеше, послухавши це все ми також пішли самі гуляти містом. Потім була автобусна екскурсія по Водопадам (іх три) -дуже цікава. Виявляється, що пів-автобусу іхали в цей тур, щоб потрапити на Язик Троля, але цієї екскурсії не було, і про це було заявлено одразу, тому двоє з нашої групи самі добирались на таксі на цю екскурсію, тому якщо ви їдете в цей тур із-за цієї екскурсії, то знайте-вона не запланована, і її немає.

День 6

Сніданок. Екскурсія на Льодовик. Переїзд 320км. Потім переплисти на катері по 20 чол (5 хв) до підніжжя льодовика, потім ще 30 хв. пішком до місця для фото. Але красиво скрізь, тому фоткайтесь, а до Льодовика не пускають метрів за 200, але його видно, сидить охоронець, тому не прорветесь. Потрібне зручне взуття, бо стежки нема-ви будете йти по камням до льодовика, не складно, але все ж таки не по доріжці. На все це дається година часу-тому буквально-туда і назад. Потім переїзд 370 км. В автобусі краще бронювати місця не за водієм а з іншого боку-кращі краєвиди, нам заздрили ті, що іхали на з іншого боку. Отже кращі місця 3-4;7-8;11-12 і т. д. Купити щось на вечерю нема де, тому подбайте про це в Бергені і скупіться там в супермаркеті.

День 7

Переїзд в Осло 25 км. на екскурсію, 1-1,5, потім вільний час, або ще екскурсія на 2 години автобусом по Осло. Ми залишились, і це найприємніші моменти за весь тур, коли ти можеш насолодитись спілкуванням з людиною, котрою подорожуєш, посидіти в затишному кафе (піцца 20 євро, кока-кола 0.33 + 5 євро), а саме головне відпочити від хамства і невихованності деяких наших туристів. Хочу добавити, що скандали були цілу дорогу, то штовхання за те хто перший вийде з автобусу і потрапить в туалет, то за розкладені стільці в автобусі. Оскільки атобус був забитий під зав*язку, навть платні місця в автобусі були всі допродані і якщо це була сім*я три чоловіки, чи ти сам-обов*язково біля тебе хтось сидів. А потім знову був переїз 500 км в готель, котрий, як завжди ми попали далеко за 00.00

День 8

Сніданок переїзд через108 км до Ересунського місту, перед цим є фотопауза на 10 хв, перед мостом. Екскурсія в Копенгагені, неперевершена пані Тетяна провела її дуже захоплююче, потім з нею ж поїхали на додаткову екскурсію по замкам. В замок Гамлета в середину не заходили, тільки 20 хв. фотопауза біля нього, тут же є кафе де можна куити морозиво чи каву-приймають євро, але тільки паперові і здачу віддають тільки кронами, а от у Фредеріксборг заходили в середину. Оскільки ця екскурсія мала бути завтра, але її перенесли на сьогодні, майте це на увазі. При вхлді у замок Фредеріксборг є кафе, де за картку можна купити воду, а ще там у дворі є просто вода з лимоном для всіх хто потерпає від спраги, бо остановок, на це кафе нема, і взагалі дуже мало уваги приділяється на те щоб ви почували себе комфортно, майже кожного дня переїзди по 9-11 годин, а екскурсії тривають 1.5-4 години, тому ніякого вільного часу. Вільний час у 1 годину-коли група 48 чоловік має сходити в туалет, іноді в одну кабінку для чоловіків і жінок, плюс на 15 хв. в супермаркет купити щось на вечерю-от і весь вільний час, ніякого релаксу ви не отримаєте все бігом-похапцем.

День 9

Сніданок. Екскрсію по замкам провели вчора, тому сьогодні лише дорога. Переїзд в порт, де поромом за дві години переправились в Німеччину. На поромі є безліч кафе, є обід се включено за 22.68 євро з чоловіка. Потім був переїзд 600 км. по Німеччині, перетнули кордон з Польщею, за весь цей час були лише зупинки на туалет. Ночівля в Польщі в готелі Шопен. Готель убитий, сніданки дуже скромні.

День 10

Сніданок. Переїзд у Вроцлав 175 км, там екскурсія, а потім переїзд в Україну 590 км. У Львові о 00.00. Ніяких зупинок на вечерю не було. В туалет ставали по вимозі, коли вже водіям тупо говорили-ви порушуєте наші права, де наші зупинки кожні три години. Наша гід вийшла у Львові. Дорога в Київ входит у вартість туру, на цьому ж автобусі, чомусь не всі про це знали. Водій Андрій на прохання перщитайте чи всі наші на місці відповів, що йому пофіг, буде добиратись сам, той хто запізниться вдруг, а він виставить автобус на вокзалі в Києві, хай його по Новій Пошті йому доправляють От так от. Тому самі дивились, щоб бува автобус не поїхав без когось.

Висновок-

Скандинавія це просто чудо, організація на трийку, водіїї і автобус на 1, але ці краєвиди залишаться у вашому серці назавжди, а всі ці незручності щезнуть у небуття. Бажаю Акорду розвитку і прогресу, подбайте про комфорт, безпеку і зручність ваших туристів, щоб можна було сказати, що це неперевершено. Ну залиште ці економ тури, вони мають право на існування. Але будь ласка дайте, за більші гроші, можливість альтернативи-комфортні VIP тури, два дні-одна країна-більше няк не здолати такі кілометри за такий час з комфортом., внесіть вечері у кафе у розклад, це так буде круто мати можливість там відпочити і повечеряти, або дайте час на самостійне відвідування кафе для вечері, це було б найкраще, ну на крайній випадок замовляйте вечерю в готелях, але це ж треба приїзджати о 20-00 а не вночі.


Реклама
Відгуки про інші тури