Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Тур, в якому ви за 11 днів побачите всю Італію.

"Сіцилія - чудовий край вулкану, апельсинів, червоного вина і такого ж червоного сонця."

Відгук туриста Аккорд тур Борода Володимир (КИЇВ) на тур
ще
10
фото
Поїздка: 09 червня 2017
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Осень 2017
Голосов 2 «
Всі лідери

Відгук на тур Острів червоного сонця – Сицилія: відпочинок на Іонічному морі!

Поїздка: 09 – 19 чевня 2017 року.

Тур «Острів червогого сонця» вкинувся нам з дружиною в очі ще у 2016 році, але тоді так і не вдалось зібратись, та як виявилось – і тур теж не зібрався.

Кожна країна має свій особливий тільки для неї дух, за яким можна вирізнити серед інших країн. Підбираючи поїздку ми з дружиною, в першу чергу, хотіли отримати пригоду, в якій не тільки можемо побачити нові краєвиди, а відчути як живуть мешканці Італії, отримати нові переживання, вхопити цей самий дух. Серед усіх турів цей тур підійшов найбільше. І проїхати по всій Італії з півночі на південь, побувавши в таких знаменитих містах: Флоренція, Неаполь, Палермо, Рим. І можливість пожити в найпівденнішому регіоні Італії – на Сіцилії та відпочити не узбережжі Іонічного моря. А ще чудова подорож на паромі з Неаполя в Палермо. Ну і звичайно скоштувати Італію на смак: починаючи від вин та закінчуючи піццою, пастою, каннолі та чим там вони себе ще частують. І особисто для мене важлива деталь – сходження на Етну – найвищу точку Сіцилії, одного з найактивніших та найгарніших вулканів Європи. Ну і на додачу ще раз побувати в Угорщині (ми з дружиною відвідували цю гостинну країну минулої подорожі з Аккордом), скоштувати егерські вина та їх чудовий гуляш.

Ну а тепер коротко про поїздку.

Хочу відмітити, що наш тур Аккордом проводився вперше, тому траплялися невеликі перекоси.

Ми з дружиною вже вдруге їхали через Угорщину, і як на мене, дуже класна ідея в перший день туру провести екскурсію у місцевому винному погребі з дегустацією вина та гуляшу. Я б взагалі робив такі екскурсії обов’язковими – настільки класно вони допомагають зблизитись, познайомитися групі один з одним та налаштуватися на відпуский настрій. Хочу подякувати нашому гідові в Будапешті, пані Наталі, яка порадувала цікавою новою екскурсією.

Далі, після Будапешту, нас чекав перший нічний переїзд. Хотів би звернути увагу організаторам туру, що ті 30 хвилин, які нам дали на ранковий туалет на заправці, було абсолютно недостатньо для того, щоб кожен турист з нашого автобусу міг привести себе до ладу після нічного переїзду. Я розумію, що організатори прагнули використати максимально ефективно час, який надається водіям автобусу на один переїзд, але тільки не за рахунок комфорту всієї групи.

А далі понеслось як в калейдоскопі: Флоренція, Неаполь, переправа на Сіцилію, Палермо, переїзд на материкову частину Італії, і нарешті Рим. Як на мене кожне з названих вище міст заслуговує якнайменше на 3-4 дні доскональних прогулянок по їх вузьким вулочкам та вишуканим площам. Однак цікаві оглядові екскурсії та гуляння у вільний час тільки розпалили мій інтерес повернутись колись, в майбутньому, до кожного з цих міст на довший час.

Екскурсії. Дуже дякую гідові в Неаполі за цікаву екскурсію по цьому місту, а також за екскурсію в Помпеї. Пані Моніці за розкриття середземноморського шарму Палермо. Пані Ірині за дуже цікавий вихідний день у Римі. Екскурсія на Етну, як на мене, була дещо сухою. Таке казкове і одночасно потужне місце – діючий вулкан – і показати лише нижню оглядову площадку… Гід нам розповідала про надзвичайно родючі вулканічні грунти, який чудовий виноград та апельсини на них ростуть. Чого б не влаштувати дегустації вина, яке виробляють в прилеглих до Етни виноробнях?

Готелі. Скажу відразу готелі були тризіркові, тому вимагати високого рівня сервісу було безглуздо. Загалом готелям можна поставити тверду четвірку (за п’ятибальною шкалою), а угорським готелям Flamenco (Будапешт) та Hotel Europa (Ньредьхаза) і п’ятірочки не жалко – сервіс цілком пристойний і сніданки різноманітні – було декілька страв на вибір і досить багато, корочше наїстися можна було. В Італії сніданки в готелях були ду-у-же скромними Hotel Touring (Фьюджи), Palazzo Giordano Bruno (Нола), проте номери, в цілому, комфортніші. Готель на Сіцилії, La Piramide, серед усіх італійських готелів, як на мене, був найоптимальнішим – трохи менше комфорту в номері проте хоч поснідати можна було.

Погода. В Україні на початоку червня літо тільки починається, в Італії – воно вже в повному розпалі, і вдень дуже спекотно. Це треба мати на увазі, бо програма туру насичена і доведеться багато ходити по жарі. А от вода в морі прогрілась ще недостатньо. Тому для тих хто буде їхати по цьому туру слід визначитися: ви їдете на екскурсії чи на море, і відповідно обирати весну – для екскурсій, чи літо – для моря.

Словом тур складений таким чином, щоб задовільнити побажання більшості туристів: від колекціонування вражень про Італію до пляжного відпочинку на морі. І це його великий плюс. Все залежить тільки від бажання кожного сприйняти ці враження, ємності батарейок і пам’яті в фотоапаратах.

Номінації відгука "Тур, в якому ви за 11 днів побачите всю Італію."

0
Реклама
Відгуки про інші тури