Загальний рейтинг:
Аккорд-тур Львів – відпустка, відпочинок, подорожі

Моє перше знайомство з Прагою та Краковом

"Мій перший автобусний тур по Європі, після якого я ще більше почав Любити Львів, відчув повагу до Кракова, і прямо закохався в Прагу! "

Відгук туриста Аккорд тур Сергей Филипчук (Луцьк) на тур
ще
23
фото
Поїздка: 13 лютого 2014
Відгук:
Рейтинг:
ТОП рейтинги сезону - Весна 2015
Голосов 0 «
Всі лідери  |  Придбати звіт

Відгук на тур Прикольними містами: Дрезден + Прага + Брно + Краків!!!

Задоволення від цього туру я почав відчувати з перших хвилин, ще під час оглядової екскурсії по Львову, коли наша гід надзвичайно вміло передала дух стародавнього міста, пронизаний запахом смачної кави та легенд, які живуть серед пам'яток архітектури. Я багато разів був у Львові, проте ні на мить не пожалкував, що приїхав вранці щоб потрапити на оглядову екскурсію... Крім позитивних емоцій, я отримав корисні знання про місто, а головне, побував в місцях, яких раніше і не бачив - от як єврейських квартал. Завдяки унікальній атмосфері Львова і вправному гіду, дещо прохолодна погода не псувала настрою (лютий місяць, все-таки...), і наша подорож розпочалася з позитиву та задоволення, яке надалі лише примножувалося!

Дорога до Кракова не була важкою завдяки комфортному автобусу і хорошому настрою. Поселилися в готелі, який теж порадував, і оскільки це було вже пізно - то повечеряти в готелі не було б де, добре що під час обіду на Терміналі "А" я здогадався замовити ще дві порції відбивних з собою:) Це на замітку тим, хто, кому не хочеться після дороги лягати спати голодним:)

Ранок розпочався з хорошого сніданку по системі "шведський стіл", і тоді нас повезли на оглядову екскурсію по Кракову, яка входила в вартість туру. Хочу відмітити, що ці оглядові екскурсії дають досить багато корисної інформації і дають змогу орієнтуватися по місту тим, хто потім хоче ще прогулятися у вільний час. Огляду Вавельского замку (часно кажучи, не пам’ятаю, чи входив Вавель в оглядову екскурсію, чи треба було брати окремо), я взяв екскурсію в Казимеж (єврейський квартал), а от екскурсії в соляні шахти Велички не брав, щоб мати ще вільний час прогулятися по Кракову і сходити в ресторан «Під Ангелами», який мені порадив відвідати товариш. В загальному Казимеж мені сподобався, але маю деякі зауваження: програма складена так, що після Вавеля була можливість потрапити і в Казимеж, а після цього відразу в Величку. І на цій екскурсії були люди, які ще мали їхати у Величку, і відповідно щоб вони не запізнилися, гід поспішала з нами в Казимежі. На мою думку, краще хай би був вибір або одне, або інше, щоб не було суєти під час прогулянки в Казимеж – адже реально не було можливості розслабитися і відчути той дух єврейського кварталу, який я відчув навіть у Львові завдяки львівському гіду.

Приблизно о 16.30 всі зібралися на місці збору, і приїхав наш автобус з тими туристами, хто був в соляних шахтах, забрав всіх інших, хто гуляв по Кракову, і далі поїхали в Прагу. Момент з вечерею в готелі аналогічний – приїхали пізно, і довелося вечеряти тим, що завчасно купив на базарчику в Кракові, що неподалік від місця збору.

Готель в Празі був непоганим, але гіршим, ніж в Кракові, хоча для однієї ночі це не має значення. І ось нарешті вранці з допомогою автобуса дісталися групою до метро, а на метро до Музею – в районі якого була зустріч з Празьким гідом. Тут ще один момент – якраз в цьому місці треба міняти гроші на крони, бо я це зробив в готелі по менш вигідному курсу…

І ось цей день був найбільш насичений позитивними емоціями! Прага зачарувала своєю середньовічною красою… Після хорошої оглядової екскурсії, після Карлового мосту, я взяв Прогулянку на Кораблику по Влтаві, за рекомендацією Тетяни з тур-агенції «Імперія тур», через яку я бронював цей тур, за що я їй дуже вдячний – бо на цю прогулянку однозначно варто потрапити! В вартість цієї екскурсії входить і хороший шведський стіл, тому не було потреби потім шукати де пообідати, зате з кораблика відкривається інший бік краси Праги, який ще більше зачаровує!

Після кораблика в мене був вільний час, тому що далі на 20.00 я записався в «Корчму у Павука». Тому якраз було достатньо часу, щоб прогулятися по березі Влтави аж до Градчан – адже дуже хотілося зробити нічні фото і в тій частині міста, і біля Карлового мосту. Так і вийшло – поки дійшли до Градчан, там вмикнулася підсвітка, я зробив кілька фото, і ми почали повертатися назад. Хоча це вже було не так легко – давалася взнаки втома після тривалої прогулянки в цю сторону, а скористатися міським транспортом вирішили не ризикувати, щоб не заблудитися, тому просто швиденько дійшли в район Карлового мосту, де я зробив ще багато хороших фото. А далі я зробив одну помилку - замість того щоб дійти до самого мосту і повернути вправо, я вирішив дещо зрізати, здавалося що тут складного, треба пройти по діагоналі, і вийдеш на площі біля Годинника з апостолами… Проте я недооцінив заплутані і вузенькі вулички Праги, а також підвів GPS в планшеті, який в цих вуличках чомусь не міг показати, в якому напрямку я йду, хоча в Кракові він чудово працював… Навіть запитання в продавця в магазинчиках не допомогли вийти відразу в правильному напрямку – цей в’єтнамець знизав плечима, що не знає в якому напрямку йти до годинника.. Тому швидше вийшло повернутися назад ближче до Влтави, пройти до Карлового мосту, ну а далі вже легко: ) Я поспішав, бо скупитися в супермаркеті чеським пивом для друзів і солодощами треба було до корчми у павука, адже після корчми відразу збір – і дорога додому. Але в результаті я все встиг, і чудовий день в Празі продовжився чудовим вечором в Корчмі у Павука…. Квиток не дешевий, але воно того варте! Само собою, ситна вечеря входила у вартість, але головне, ми поринули в фантастичну середеньовічну атмосферу, де від перших звуків живої середньовічної музики пішли мурашки по спині… Мотиви дещо нагадували гурт Blackmore`s Night, який я дуже люблю, але без осучаснення. Допомагали відчути цю атмосферу також виступи і «піратів», і дівчат з вогнем, шаблями, удавом, і танці живота… А також світло від живого вогню свічок, я не бачив там жодної лампочки. Це все залишає неймовірні відчуття і надзвичайно приємні спогади. В Краків я не знаю чи повернуся, а от Прагу я ще відвідаю обов’язково, і точно можу сказати, що вечір знову проведу в цій Корчмі!

Наостанок, хочу відмітити, що в такій поїздці обов'язково треба мати сім картку Тревел сім, яку можна купити в тій агенції, де бронюєте тур – адже в такому випадку є прямий контакт з супроводжуючим гідом від аккорда, і тоді під час прогулянки у вільний час зовсім не страшно загубитися: )

Окреме дякую Дарині, яка супроводжувала нас під час цієї подорожі - вона чудово справилася зі своїми обов'язками, і розказувала під час переїздів багато цікавої і корисної інформації.

Сподіваюся, комусь допоможе моя розповідь, проте краще один раз побачити, чим 100 раз прочитати:)

Номінації відгука "Моє перше знайомство з Прагою та Краковом"

153
Реклама
Відгуки про інші тури